Πολιτική
Τι απαντάει η Περιφέρεια Αττικής για τις Μεταφορές μαθητών
“Λάθος πόρτα χτυπάνε οι Σύλλογοι Γονέων”
Με αφορμή ανακοίνωση συλλόγου γονέων για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην μεταφορά των μαθητών, η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει, εκ νέου, τα ακόλουθα σχετικά με το θέμα:
“Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά των μαθητών, οφείλεται αποκλειστικά στην Κυβέρνηση που δεν προχωρά στην πληρωμή των παλαιών οφειλών προς τους μεταφορείς για το προηγούμενο σχολικό έτος. Το Κράτος χρωστά στην Περιφέρεια Αττικής περίπου 18 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά, η Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, αποφάσισε να διαθέσει επιπλέον 3 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά από δικούς της πόρους. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει σταματήσει τη διαδικασία ενταλματοποίησης των σχετικών δαπανών. Η Περιφέρεια Αττικής, χωρίς την έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου, δεν μπορεί να πληρώσει καμία δαπάνη”.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ.Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Επειδή η γενίκευση και η ρίψη ευθυνών επί δικαίων και αδίκων είναι κακός σύμβουλος, προτείνω στους δικαίως αγανακτισμένους γονείς να πάνε να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Οικονομικών κι εγώ θα είμαι εκεί για να συμπαρασταθώ στο δίκαιο αίτημά τους. Δεν μπορώ να δεχθώ όμως να κατηγορείται η Περιφέρεια Αττικής για εμπαιγμό των γονέων, όταν εδώ και χρόνια είναι η μόνη που βάζει πλάτη και με δικούς της πόρους χρηματοδοτεί τα χρέη του Υπουργείου και εκτελεί τις μεταφορές των μαθητών, χωρίς να λαμβάνει τα αντίστοιχα ποσά από το Υπουργείο. Οι Δήμοι που εδώ και δύο χρόνια έπρεπε να ασκούν αυτή την αρμοδιότητα σύμφωνα με τον Καλλικράτη, δήλωσαν αδυναμία. Το Υπουργείο, ανεπίσημα τουλάχιστον, έχει κηρύξει στάση πληρωμών για τις μεταφορές μαθητών. Ας μην ενοχοποιούν λοιπόν και την Περιφέρεια Αττικής, τον μοναδικό σύμμαχο που έχουν μέχρι σήμερα στο μοναχικό και δύσκολο δρόμο, απέναντι σε αυτό το τέρας της κρατικής γραφειοκρατίας, του παραλογισμού και της μετάθεσης ευθυνών».
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός7 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν