Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Στο χορό των κινητοποιήσεων και ο Δήμος Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ξεκινούν από τους δήμους

τη στάση πληρωμών”

Στις κινητοποιήσεις των δήμων της Αττικής ενάντια στη νέα περικοπή των πόρων της αυτοδιοίκησης συμμετέχει και ο Δήμος Νέας Ιωνίας που προγραμματίζει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Ηρακλής Γκότσης στην οποία υπογραμμίζει τα εξής:

“Με την τελευταία μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) η κυβέρνηση επέλεξε να ξεκινήσει από τους δήμους τη στάση πληρωμών του ελληνικού κράτους. Συγκεκριμένα και ενώ έως το 2009 οι ΚΑΠ ανέρχονταν μηνιαίως σε 215 εκ. ευρώ (περίπου 1.100.000 ευρώ για το Δήμο μας) από τον Αύγουστο του 2012 μειώνονται στα 70 εκ. ευρώ (περίπου 360.000 ευρώ μείωση για το δήμο μας).
Οι ΚΑΠ δεν είναι ένα διαπραγματεύσιμο ποσό μεταξύ δήμων και κυβέρνησης, είναι πόρος θεσμοθετημένος με Νόμο και τα ποσά αυτά πρέπει να αποδίδονται από το κράτος στην Αυτοδιοίκηση. Η μη απόδοση αυτών των πόρων (20% φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, 12% ΦΠΑ και 50% φόρος ακίνητης περιουσίας) συνιστά υπεξαίρεση.
Το δίλημμα της κυβέρνησης “προνοιακά επιδόματα ή περικοπές” είναι ένα δίλημμα το οποίο στερείται κάθε ηθικού, πολιτικού ή νομικού ερείσματος. Τη στιγμή μάλιστα που οι δήμοι στη ζοφερή πραγματικότητα του μνημονίου έχουν οργανώσει και λειτουργούν με οικονομίες και εθελοντισμό ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικών δομών (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Παιδικοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Κατασκηνώσεις, Δημοτική Συγκοινωνία). Η κατάρρευση των δήμων σημαίνει αυτόματα διάλυση όλων των κοινωνικών δομών.
Η κυβέρνηση επιχειρεί, στην προσπάθεια της να εξευμενίσει την τρόικα, να οδηγήσει τους δήμους σε χρεωκοπία. Χρεωκοπία των δήμων σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να παρέχουν καμία υπηρεσία στους δημότες τους. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες μας να αντιδράσουμε υπερασπιζόμενοι τα δικά τους δίκαια συμφέροντα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς της πόλης μας να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του Δήμου μας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.
Όλοι την Τετάρτη 29 Αυγούστου και ώρα 11.00 έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη στη μεγάλη συγκέντρωση του Δήμου μας”.  

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ