Πολιτική
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Φιλέλληνα Ιταλό Δήμαρχο
Θερμή υποδοχή από τον
Αντώνη Σαμαρά στον Marco Galdi
Σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, με το φιλέλληνα Ιταλό Δήμαρχο της πόλης Cava de’ Tirreni Marco Galdi, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Προ ημερών οι δύο Δήμαρχοι ανακοίνωσαν από κοινού την αδελφοποίηση των πόλεών τους με την ευκαιρία της βράβευσης του Marco Galdi, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία του να ενισχύσει προσφέροντας το μισθό τον ελληνικό λαό.
Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήρε τον φιλέλληνα Δήμαρχο για την απόφασή του να διαθέσει μέχρι το τέλος της θητείας του το μισθό του Δημάρχου στο ελληνικό κράτος στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα συμπαράστασης προς τους Έλληνες σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.
Από την πλευρά του ο Ιταλός Δήμαρχος Marco Galdi, μιλώντας με εγκάρδια λόγια για την Ελλάδα, αναφέρθηκε και στο άνοιγμα ειδικού λογαριασμού υπέρ της χώρας μας με έκκληση που απευθύνει προς όλη την Ευρώπη να συμβάλει στην προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης της.
Η κατάσταση της οικονομίας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα βρέθηκαν, επίσης, στο επίκεντρο της συνάντησης, ενώ με την ευκαιρία της επικοινωνίας τους, ο Ιταλός Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.
Ο Marco Galdi δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πολύ καλές σχέσεις που έχει καλλιεργήσει με πολλές ελληνικές πόλεις και ιδιαίτερα με το Δήμο Αμαρουσίου και τον κ. Πατούλη, προσωπικά, συνεργασία που θα επισφραγιστεί με την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών ενθυμίων ανάμεσα στις δύο πλευρές, αντικείμενο με τη σκεπτόμενη Αθηνά από μέρους του Προέδρου της ΝΔ και ένα ενθύμιο, τυπικό της ιταλικής πόλης.
Τον Ιταλό Δήμαρχο συνόδευσαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος της πόλης Cava de’ Tirreni Vincenzo Landolfi, ο Αντιδήμαρχος Βύρωνα, κ. Χρίστος Γώγος, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στην Ανατολική Πελοπόννησο, κ. Χρήστος Παπαβασιλείου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου, κ. Στέφανος Τσιπουράκης.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις3 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα9 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας8 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων6 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν