Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης διαβεβαιώνει πως παρακολουθεί από κοντά το θέμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναβολή της συζήτησης στο

ΚΣΧΟΠ για το Δάσος Μορέλλα

Αναβλήθηκε στο  Κ. ΣΧΟΠ η κρίσιμη συζήτηση για την απένταξη των Ο.Τ.  440 & 441  του Δάσους Μορέλλα όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης με δελτίο τύπου, έπειτα από  αίτημα των αντίδικων  οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ο δικηγόρος τους έχει πρόσφατα αναλάβει την υπόθεση και δεν έχει ενημερωθεί πλήρως.

Η Επιτροπή αποδέχθηκε το αίτημα και υποσχέθηκε, μετά την έντονη αντίδραση του  Δημάρχου, κ. Φωκιανού ότι θα το θέσει εκ νέου και μάλιστα ως πρώτο θέμα σε συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του ΣΧΟΠ που θα πραγματοποιηθεί μετά την Κυριακή του Θωμά.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης, που μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Μπαλδεράνο και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες  την κα Ζωή Τσοροβά Νομική Σύμβολο του Δήμου,  κ. Μιχάλη Φραγκούλη Δ/ντη Περιβάλλοντος του Δήμου και κ. Ηλία Αντωνόπουλο Πολιτικό Μηχανικό  του Δήμου,  παρακολούθησε από κοντά όλη τη διαδικασία,   παρενέβη μάλιστα δύο φορές,  υπέρ της μη απόσυρσης του θέματος. Μετά το τέλος της συνεδρίασης του Κ. ΣΧΟΠ  ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Φωκιανός  δήλωσε: “Το λεκανοπέδιο της Αττικής έχει πλέον ελάχιστους φυσικούς πνεύμονες πρασίνου. Είναι σαφές ότι τα Δάση του Δήμου μας αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των κατοίκων όλης της Αττικής. Θα αγωνισθούμε να διασφαλίσουμε το δασικό χαρακτήρα τους και να φέρουμε σε αίσιο τέλος αυτή την ιστορία με το δάσος Μορέλλα που κρατάει τόσα χρόνια”.

Στο δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρονται ακόμα τα εξής: “O Δήμος παρακολουθεί βήμα προς βήμα  όλες τις διαδικασίες που αφορούν στην διαφύλαξη του δασικού χαρακτήρα των Δασών του Δήμου μας. Μάχεται και διεκδικεί κάθε σπιθαμή γης και κάθε δένδρο που ανήκει στους πολίτες  του Δήμου μας. Στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ (πρώην Κ. ΣΧΟΠ)  κρίνεται  η απένταξη  των Ο.Τ.  440 & 441   ως  Οικοδομικών Τετραγώνων (Ο.Τ.) Ο Δήμος μας με ισχυρό οπλοστάσιο επιχειρημάτων, νομοθεσίας  και εν τέλει κοινωνικού οφέλους,  δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε μεθόδευση για παραπομπή του θέματος στις  καλένδες.
Να σημειωθεί ότι η Δημοτική μας  Αρχή  με παραστάσεις  στο ΥΠΕΚΑ με έγγραφο  για συγκρότηση  του Κ.ΣΧΟΠ (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και με αίτημα την άμεση   ένταξη του θέματος, έφθασε στη δέσμευση των μελών  του ΣΧΟΠ, στην κατά απόλυτη προτεραιότητα  συζήτηση στην επόμενη μετά το Πάσχα συνεδρίαση. Θα είμαστε πάλι ΠΑΡΟΝΤΕΣ.»
Υ.Γ. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν συνεδρίασε το Κ.ΣΧΟΠ  που είχε σαν αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν εκατοντάδες υποθέσεις  απ όλη την Ελλάδα,. Παρόλα αυτά το θέμα του Δάσους Μορέλλα εντάχθηκε στα πρώτα δέκα θέματα μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Δήμου, ώστε να εξετασθεί άμεσα  στα πρώτα θέματα  που τέθηκαν προς συζήτηση.  Να σημειωθεί ότι η συγκρότηση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ (Κ. ΣΧΟΠ) έγινε την 3η  Φεβρουαρίου 2012 (ΦΕΚ 49/3-2-2012)”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ