Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δελτίο τύπου του Δήμου Αλίμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός

και το Πρόγραμμα Δράσης του 2012

Ψηφίστηκε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011, κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Προϋπολογισμός και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης 2012 του Δήμου Αλίμου.
Ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Θάνος Ορφανός, στην εισήγηση του αρχικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε «ώστε να καταρτίσουμε έναν άρτιο προϋπολογισμό, ο οποίος αφενός λαμβάνει υπόψη του όλη την πραγματική κατάσταση, αφετέρου ανταποκρίνεται με τη μεγαλύτερη εφικτή επάρκεια στις ανάγκες της πόλης και της κοινωνίας μας».

Στη συνέχεια ο κ. Ορφανός επεσήμανε τα βασικά χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού βάσει των οποίων:
1.Είναι προσαρμοσμένος στις νέες διατάξεις του νόμου, οι οποίες καθορίζουν με μεγάλη αυστηρότητα τον τρόπο σύνταξης του και τον τρόπο αποτύπωσης των δράσεων.
2.Απεικονίζει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια την οικονομική κίνηση που υπολογίζουμε για το 2012. Είναι μειωμένος, τόσο στα έσοδα, όσο και στα έξοδα κατά 30% περίπου, δηλαδή κοντά στα 16.000.000€.
3.Συνεχίζουμε να αποπληρώνουμε προηγούμενες οφειλές σε τρίτους, μειώνοντας το άνοιγμα.
4.Λειτουργούμε τις Δημοτικές Υπηρεσίες με μόνιμους υπαλλήλους και όχι με συμβασιούχους. Μέσα στο 2011 υποδεχτήκαμε 34 νέους μόνιμους υπαλλήλους.
5.Ξεκαθαρίζουμε τα ζητήματα γης, που εκκρεμούν για πολλά χρόνια και είναι πλέον πιεστικά και επικίνδυνα. Προγραμματίζουμε την πληρωμή σειράς οφειλών από απαλλοτριώσεις και ρυμοτομίες.
6.Προχωράει η διαδικασία ένταξης για το Τρουμπάρι. 
7.Δίνουμε προτεραιότητα στον άνθρωπο και την Κοινωνική Αλληλεγγύη. Προχωρούν οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του Γραφείου Εθελοντισμού και δίνουμε βάρος στην υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων,. Εντάξαμε τα ΚΔΑΠ και τους Παιδικούς Σταθμούς στην χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ με διπλό όφελος: αφενός ο Δήμος μας χρηματοδοτείται για την λειτουργία των δομών αυτών, αφετέρου πολλοί συνδημότες μας απολαμβάνουν εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες αυτές. Επίσης, προχωράει η διαδικασία για την διασφάλιση της χρηματοδότησης του νέου Παιδικού Σταθμού στη Λεωφόρο Καλαμακίου. 
8.Φροντίζουμε την καθημερινότητα του πολίτη, με συνεχείς παρεμβάσεις όπως η ασφαλτόστρωση οδών, η κατασκευή πεζοδρομίων, η ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων (όπως το Ο.Τ. 313 στα Αμπελάκια, η Λεωφόρος Καλαμακίου κ.α.), ενώ διεκδικούμε από το ΕΣΠΑ την ανάπλαση της περιοχής γύρω από το ΜΕΤΡΟ στο Άνω Καλαμάκι, την ένταξη Δημοτικών χώρων (σχολεία, Δημαρχείο κλπ.) στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας.
9.Βεβαίως παραμένει ακλόνητη η θέση μας για τα ανοικτά μεγάλα μέτωπα στα οποία αγωνιζόμαστε, όπως η διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα του Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού, τα Δημόσια Κτήματα (Ναστέϊκα), η απόδοση των οφειλόμενων χρημάτων στους Ο.Τ.Α., η υλοποίηση του Καλλικράτη με αντίστοιχη μεταφορά πόρων, η συμμετοχή του Δήμου μας στη διοίκηση και διαχείριση της Μαρίνας Αλίμου και η παραχώρηση στο Δήμο Τμημάτων του Παραλιακού Μετώπου (Α’ πλαζ Αλίπεδο κ.α.).
Ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και περιλαμβάνει το σύνολο εσόδων, που ανέρχεται στο ποσό των 37.955.456,69€ και το σύνολο εξόδων που ανέρχεται στο ποσό των 37.955.456,69€.

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ