Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Δήλωση του Γραμματέα της “Ηράκλειο -Ανθρώπινη Πόλη” για τη λύση της ΚΕΑΠΠΗΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

“Ζητήστε συγγνώμη από τους πολίτες για το λάθος σας”

Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής για την  κατάργηση της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Ηρακλείου Αττικής» (ΚΕΑΠΠΗΑ) ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής της  παράταξης  “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Γιώργος Πέτρου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από ένα χρόνο, δηλαδή κατά την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από τον κ. Βλασσόπουλο, η παράταξή μας είχε ξεκάθαρη θέση και άποψη περί κατάργησης όλων των δημοτικών-κοινωφελών επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό τόσο ο Νίκος Μπάμπαλος, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, Μαριάννα Ζούρου και Δημήτρης Τσεκούρας, κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  είχαν επανειλημμένα ταχθεί και τοποθετηθεί για την κατάργηση και της παραπάνω επιχείρησης. Θέση της παράταξης ήταν, τότε, αλλά είναι και σήμερα, ότι δραστηριότητες και αρμοδιότητες που τις ασκεί ο Δήμος, ή πρέπει να τις ασκεί, δεν μπορούν να ασκούνται και από άλλο φορέα. Ειδικότερα η άσκηση αυτών των δραστηριοτήτων, αθλητικών και άλλων, από το Δήμο εξυπηρετεί τη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων, το δημόσιο και διαφανή έλεγχο των δαπανών , περιορίζει τις σπατάλες, τέλος εγγυάται την καλύτερη αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Δυστυχώς ο κος Βλασσόπουλος δεν μας άκουσε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει τη μοναδική, ίσως επιχείρηση στην Ελλάδα, η οποία δεν είχε εργαζόμενους, ούτε και αρμοδιότητες, είχε όμως έμμισθες θέσεις διοίκησης. Πέραν όμως αυτών, με την πολιτική της  σώρευσε και άλλα χρέη στην επιχείρηση, τα οποία τώρα θα περάσουν στο Δήμο και θα πληρωθούν από τον προϋπολογισμό του. Σε αυτά δε, αν προσθέσουμε και τις αδιαφανείς διαδικασίες στη διαχείριση θεμάτων, όπως π.χ. της διαχείρισης των αθλητικών χώρων, τότε μπορούμε να καταλάβουμε τη σκοπιμότητα ύπαρξης της επιχείρησης. Και βέβαια όλα αυτά δεν ήταν άγνωστα στον κ. Βλασσόπουλο.  Άλλωστε  τόσο ο νυν Πρόεδρος της επιχείρησης, όσο και άλλος στενός συνεργάτης του ήταν οι βασικοί εκφραστές και Πρόεδροι στην επιχείρηση και με την προηγούμενη διοίκηση του κου Γεωργόπουλου.
Κύριε Βλασσόπουλε και τώρα δεν είναι αργά, να αναγνωρίσετε το λάθος σας, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες, γιατί  φορτώσατε το Δήμο με επιπλέον χρέη.
Περιμένουμε.»

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ