Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ανακοίνωση του Δημάρχου Περάματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Θετική η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά αλλά με προϋποθέσεις

Ο Δήμαρχος Περάματος, κ. Παντελής Ζουμπούλης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την πρωτοβουλία του Δημάρχου και του Δήμου Πειραιά για ένα νέο σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης  απορριμμάτων:

“1. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο ΕΣΔΚΝΑ μέχρι σήμερα είναι γεγονός ότι έχει καθυστέρηση σημαντικά στην υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων με 3 ΧΥΤΑ και 5 ΣΜΑ για το Λεκανοπέδιο.
2. Έχει καθυστερήσει σημαντικά στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών διαχείρισης απορριμμάτων όπως εργοστάσια ανακύκλωσης , αερόβιος και αναερόβιος χώνευση με παραγωγή βιοαερίου, πυρόλυση, καύση, με αποτέλεσμα ο αρχικός σχεδιασμός με ΧΥΤΑ και ΣΜΑ να είναι ήδη ξεπερασμένος.
3. Η ανάπτυξη συνεργασίας  των Δήμων Πειραιά με στόχο την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην διαχείριση  των στερεών αποβλήτων μας βρίσκει σύμφωνους υπό  την προϋπόθεση ότι θα επιλεγεί μέθοδος οικονομικά συμφέρουσα και περιβαλλοντικά  αποδεκτή.
4. Θεωρούμε ότι ο χώρος του Σχιστού Περάματος είναι κορεσμένος από κάθε είδους βιομηχανικές δραστηριότητες και δεν αποδεχόμαστε νέες δραστηριότητες με εγκαταστάσεις  διαχείρισης –  επεξεργασίας στερεών αποβλήτων σε κανένα χώρο εκτός των χώρων του ΣΜΑ.
5. Είμαστε αντίθετοι  στην ανάπτυξη από το Δήμο του Πειραιά στο οικόπεδο του, μονάδας   εργοστάσιου ανακύκλωσης και μονάδας επεξεργασίας τηγανόλαδων για παραγωγή βιοκαυσίμων  σε περιοχή που έχει πλησίον κατοικίες του Περάματος και του Κερατσινίου και θα δημιουργήσει σημαντική όχληση κάθε είδους.
Πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά για να ανοίξει ένα ουσιαστικό διάλογο για την διαχείριση αποβλήτων είναι θετική με τις προϋποθέσεις που θέτουμε εκ μέρους του Δήμου Περάματος”.          

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗΣ   ΖΟΥΜΠΟΥΛΗΣ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ