Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αίτημα συλλόγου προς τον Υπουργό Οικονομικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Να ανασταλούν προσωρινά οι κυρώσεις του τέλους ακινήτων

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ανακοινώνει πως ενέκρινε  πρόταση του Προέδρου του, σύμφωνα με την οποία, καθώς η προσπάθεια για την εξεύρεση νομικών μέσων ευρείας χρήσης για την εύκολη και (σχετικά) ανέξοδη προσφυγή στη δικαιοσύνη για την καθυστέρηση διακοπής της ηλεκτρικής σύνδεσης, δε μπορεί να ευδοκιμήσει, με δεδομένη τον ταχύτατο προσδιορισμό της συζήτησης της αίτησης ακύρωσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Σύλλογος θα πρέπει να ολοκληρώσει την προσπάθειά του προς την κατεύθυνση αυτή και να μεταβάλει τη στρατηγική του.

Για τους λόγους αυτούς, αποφασίστηκαν:

α) Η συνέχιση της προσπάθειας για την ανατροπή και ακύρωση της απόφασης της Διοίκησης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να παύσει να δέχεται τη σύσταση παρακατάθεσης υπέρ της ΔΕΗ ή άλλων παρόχων, από πολίτες που δεν επιθυμούν να πληρώσουν το “ειδικό τέλος ακινήτων”. Για το σκοπό αυτό, ο Σύλλογος θα προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας για την -μέσω της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων- ακύρωση της σχετικής απόφασης της διοίκησης του ΤΠ&Δ. Λόγω της απεργίας των δικηγόρων, η προσφυγή αυτή δε μπορεί να γίνει πριν από την ερχόμενη εβδομάδα.

β) Η αποστολή επιστολής προς τον Υπουργό των Οικονομικών, στην οποία θα υποβάλλεται το αίτημα της έκδοσης υπουργικής απόφασης για την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος 4021/2011, τουλάχιστον έως την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με το αιτιολογικό ότι κάτι αυτό θα συμβάλει στη μείωση της παρούσας κοινωνικής έντασης, ενώ δεν πρόκειται να έχει σοβαρές επιδράσεις στα δημοσιονομικά πράγματα.

“Εκτίμησή μας είναι ότι, με την προσωρινή αναστολή που αιτούμαστε, η Κυβέρνηση έχει μία σημαντική ευκαιρία για τη μείωση της κοινωνικής έντασης και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.  Η σημασία μίας τέτοιας ενέργειας, αυξάνεται ακόμη περισσότερο, στην περίπτωση που τελικά υπάρξει κατά τις επόμενες μέρες Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας” αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ