Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Κάτω τα χέρια από τους Μετανάστες”

Δημοσιεύθηκε

στις

Κινητοποίηση στο κέντρο της Νέας Ιωνίας

Αντιρατσιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου στην πλατεία Σημηριώτη της Νέας Ιωνίας από τη Λαϊκή Συνέλευση  Νέας Ιωνίας και άλλες τοπικές κινήσεις και επιτροπές πολιτών και μεταναστών με αφορμή την πρόσφατη επέμβαση κλιμακίου της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ σε παράνομους αλλοδαπούς μικροπωλητές στον κέντρο της πόλης.

Κρατώντας πανό και πλακάτ και με κυρίαρχο σύνθημα “Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες”  οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την ενέργεια εις βάρος των μικροπωλητών.
Στην ανακοίνωση που μοίραζαν στον κόσμο σχετικό με το γεγονός αναφέρονται τα εξής: “…Για τα κλεισίματα των μαγαζιών και την ανεργία, δεν ευθύνονται οι φτωχοί μετανάστες μικροπωλητές. Ευθύνονται η Κυβέρνηση και η Τρόικα, που με τις περικοπές τους, τα χαράτσια τους και τις απολύσεις σπρώχνουν χιλιάδες κόσμου, ντόπιους και μετανάστες, στη βαθιά φτώχεια. Είναι καθαρή ρατσιστική υποκρισία, όταν οι ίδιοι που κυνηγούν τους μικροπωλητές, μετά διαμαρτύρονται για την εγκληματικότητα. Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και χορήγηση αδειών σε όλους τους μικροπωλητές ώστε να εφοδιάζονται και να πωλούν με νόμιμο τρόπο τα εμπορεύματά τους, θα πρέπει να είναι η απάντηση. Καλούμε τα εργατικά σωματεία της περιοχής κι όλο το δημοκρατικό κόσμο να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα κι όλοι μαζί ντόπιοι και μετανάστες να δώσουμε τη μάχη ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας διαχωρίσουν”. H κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στη Λεωφόρο Ηρακλείου και το κέντρο της πόλης.
Αξίζει να αναφερθεί πως μεγάλο συλλαλητήριο από αντιρατσιστικές κινήσεις και οργανώσεις μεταναστών προγραμματίζεται για το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 2 μ.μ. στην Ομόνοια  με κυρίαρχα συνθήματα: “Ανεπιθύμητοι οι Νεοναζί-Νόμιμοι οι Μετανάστες-Άσυλο στους Πρόσφυγες”. 
      

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ