Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου προς τη Διοίκηση του ΟΕΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Να εγκατασταθούν ανελκυστήρες στις Εργατικές Κατοικίες

Στο επείγον θέμα της εγκατάστασης ανελκυστήρων στις εργατικές πολυκατοικίες του οικισμού του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ) «Μαρούσι 1»,  όπου διαμένουν 340 οικογένειες, ανάμεσά τους άτομα ηλικιωμένα και με κινητικά προβλήματα, επανέρχεται για ακόμα μία φορά ο Δήμος Αμαρουσίου, με νέα έγγραφη παρέμβασή του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, προς την Πρόεδρο του Οργανισμού, κα Γεωργία Κωτίδου.

Στο σχετικό δελτίο του αναφέρονται τα εξής: “Εφόσον δεν έχουν καρποφορήσει οι έως τώρα επανειλημμένες οχλήσεις, έγγραφες και προφορικές, προς τη Διοίκηση του Οργανισμού, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου επισημαίνει στην πρόεδρο του Ο.Ε.Κ ότι εάν δεν μεριμνήσει για την άμεση διευθέτηση του προβλήματος, μαζί με τους κατοίκους θα ακολουθήσει τη νομική οδό καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Ο.Ε.Κ, σύμβαση η οποία με ευθύνη του Οργανισμού δεν έχει υλοποιηθεί.
Επισημαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, αντιλαμβανόμενη από την πρώτη στιγμή την αναγκαιότητα αυτού του έργου που θα εξυπηρετήσει δεκάδες άτομα που σήμερα στην κυριολεξία είναι «εγκλωβισμένα» στους ορόφους, έχει από καιρό ασκήσει ασφυκτικές και συνεχείς πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για την οριστική και άμεση επίλυση του ζητήματος.
Συγκεκριμένα, δίνοντας έμφαση στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων, κατέβαλε κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και να κατασκευαστούν σύγχρονοι ανελκυστήρες, όχι μόνο στα 13 κτίρια που δεν διαθέτουν αλλά και στα υπόλοιπα.
Στις αρχές του 2010, έπειτα από προσωπικό αγώνα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, καθώς και σειρά επαφών, διεκδικήσεων και ενεργειών, υπεγράφη το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για το έργο στον οικισμό «Μαρούσι 1», την οποία μεταβίβασε στον Ο.Ε.Κ. Η σύμβαση αφού ενεκρίθη κατά τον προσυμβατικό έλεγχο που διενέργησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, στάλθηκε στον Ο.Ε.Κ, αλλά ακόμα παραμένει ανυπόγραφη με αποκλειστική υπαιτιότητα της διοίκησης του Οργανισμού. Με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται για τις οικογένειες που διαμένουν εκεί”.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ