Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Στηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην εκδήλωση της Ένωσης Γονέων

παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στις πρωτοβουλίες και στις παρεμβάσεις του Δήμου Αμαρουσίου για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης, καθώς και στην προσπάθεια για τη δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών αναφέρθηκε η Δημοτική Αρχή στην εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα «Παιδεία και λειτουργία των σχολείων».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «παρά τις πολλές δυσκολίες  που προέκυψαν  στο χώρο της εκπαίδευσης και στη λειτουργία των σχολικών μονάδων πετύχαμε με τις συνεχείς και επίπονες προσπάθειες μας να ξεπεραστούν όλα τα διοικητικά εμπόδια, παράλληλα με μία σειρά παρεμβάσεων που καθιστούν το σχολικό περιβάλλον ασφαλές για τους μαθητές μας.
Όσον αφορά στα κονδύλια που διατίθενται τη φετινή χρονιά από την Κεντρική Εξουσία σημείωσε ότι «έχουν μειωθεί δραστικά, περίπου στο 40%, αλλά παρά ταύτα θα πιέσουμε τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας για αύξηση αυτών των κονδυλίων. Ως Δήμος είμαστε κοντά, στηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης και θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να μην λείψει τίποτα από τις σχολικές μονάδες».
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Καρλαύτης αναφέρθηκε ειδικότερα στις παρεμβάσεις που έγιναν ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς από το Δήμο Αμαρουσίου για τον εξωραϊσμό και τη διατήρηση των σχολικών μονάδων σε άριστο επίπεδο, αλλά και στα έργα για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη.   
Μεταξύ αυτών είναι: Το κλειστό γυμναστήριο στο 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο οι εργασίες στο οποίο σύντομα ολοκληρώνονται.
Σύντομα επίσης ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής της νέας πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό – 4ο Νηπιαγωγείο.      
 Η κατασκευή του 6ου Λυκείου στην περιοχή Αναβρύτων, όπου μετά την αλλαγή του συντελεστή δόμησης, αναμένεται η έγκριση της νέας μελέτης, ώστε το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Επίσης προγραμματίζεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η κατασκευή του 8ου Γυμνασίου – 9ου Λυκείου, μετά την παραχώρηση από την ΚΕΔ των 7,8 στρεμμάτων, ως αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε ανακατασκευή όλων των αθλητικών χώρων που βρίσκονται στα σχολεία με την επίστρωση ή ανακατασκευή του ταρτάν. Τοποθετήθηκε νέα προκατασκευασμένη αίθουσα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και κατασκευή νέων χώρων υγιεινής. Τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου πραγματοποίησαν ελαιοχρωματικές εργασίες στις σχολικές μονάδες. Παράλληλα ο Δήμος Αμαρουσίου διέθεσε φωτοτυπίες και έδωσε λύση στο πρωτόγνωρο πρόβλημα που προέκυψε με την έλλειψη σχολικών βιβλίων.                                           
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Μιχάλης Χρηστάκης, αναφέρθηκε στη διαδικασία έκδοσης του Α.Φ.Μ. και στη δωρεάν παραχώρηση για τη στέγαση της έδρας των Ν.Π.Δ.Δ. Α’/ θμιας και Β’/ θμιας Σχολικής Επιτροπής Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου. Επίσης έκανε αναφορά  για την υποβολή των προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» που πρόσφατα εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τίτλους:
– 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου – Πρότυπα Ενεργειακά Σχολεία» και          
– Ενεργειακή αναβάθμιση Σχολικού Συγκροτήματος 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου. 
Τέλος η Δημοτική Αρχή επιβράβευσε το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης, προτείνοντας την πραγματοποίηση τακτικών συναντήσεων μεταξύ της Ένωσης, των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών και των Διευθυντών των Σχολείων, προκειμένου να αποτυπώνεται η πραγματική εικόνα των αναγκών στις υποδομές της εκπαίδευσης, ώστε ο Δήμος να έχει τη δυνατότητα να υλοποιεί τις ενέργειες που απαιτούνται.   
Εκ μέρους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Σταμέλος, η Αντιπρόεδρος, κα Σοφία Φωτεινού, ο Ταμίας, κ. Ανδρέας Κούκουρας, ο Γραμματέας, κ. Μιχάλης Μπικάκης, η Ειδικός Γραμματέας, κα Μανίνα Φωτοπούλου και το μέλος, κ. Βασίλης Μπούρας.                
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Δημήτριος Σμυρνής, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Αλεπούς, Παναγιώτης Σαγρής και Δημήτριος Πολυχρονιάδης.             
                       
 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ