Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Διερεύνηση μιας μελλοντικής συνεργασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση του Δημάρχου Μεταμόρφωσης

με κινεζική αντιπροσωπεία

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Στέλιος Γαϊτανάρος  υποδέχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του Δημάρχου μια εξαμελή αντιπροσωπεία από την Πόλη Hangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας  Ζhejiang στην Ανατολική Κίνα προκειμένου να διερευνηθούν οι πιθανότητες μιας μελλοντικής συνεργασίας των δύο πόλεων.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης αφού καλωσόρισε την κινέζικη αντιπροσωπεία αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς φιλίας που συνδέουν την χώρα μας με την Κίνα και τόνισε τη σπουδαιότητα αυτού του τύπου των συναντήσεων που προάγουν το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας για θέματα επενδύσεων, εμπορίου, επιχειρηματικότητας και πολιτισμού.
Ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας, κ. Pan Li, αφού ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή της αντιπροσωπείας από το Δήμο Μεταμόρφωσης, προχώρησε σε μια συνοπτική παρουσίαση της πόλης Hangzhou η οποία βρίσκεται 180 χλμ. βορειοδυτικά της Σανγκάης και αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τα ισχυρότερα οικονομικά κέντρα της Κίνας. Επίσης, μεταξύ των πολλαπλών εναλλακτικών που παρουσιάστηκαν κατά τη συνάντηση από το Δήμαρχο και το Γενικό Γραμματέα για προοπτικές αναπτυξιακών προγραμμάτων, επενδύσεων και ανταλλαγής καλών πρακτικών στον τομέα της διοίκησης, οι Κινέζοι παρευρισκόμενοι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για πολιτιστικές ανταλλαγές και εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τον ελληνικό πολιτισμό.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ