Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ούτε τώρα…

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποτυχημένη και η δεύτερη απόπειρα στο Δήμο

Λυκόβρυσης – Πεύκης να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη

Φαίνεται ότι οι μήνες που πέρασαν από τότε που το Δημοτικό Συμβούλιο του νέου καλλικρατικού Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης δοκίμασε, ανεπιτυχώς, να εκλέξει πρόσωπο στο νέο θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη, καθόλου δεν βοήθησαν προκειμένου να ωριμάσει μια πρόταση που θα ένωνε τις παρατάξεις.

Έτσι, σε παταγώδη αποτυχία κατέληξε και η πρόσφατη εκ νέου απόπειρα της Δημοτικής Αρχής να εκλεγεί Συμπαραστάτης σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ούτε τώρα κάποιος από τους υποψηφίους κατάφερε να πάρει την απαιτούμενη διευρυμένη πλειοψηφία των ψήφων του σώματος.  Τέσσερις από τους πέντε υποψηφίους, που στις αρχές του έτους είχαν μπει στην πρώτη προσπάθεια εκλογής, δήλωσαν υποψηφιότητα. Ωστόσο, σε αυτή την απόπειρα, η τελική κατανομή των ψήφων όμως δεν συνέβαλε στο να ξεχωρίσει κάποιος. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Γιώργος Κοσμάς 8 ψήφοι, Γαβριήλ Πατεράκης  6, Έλλη Μήτση  5, Γρηγόρης Νικολάου 2. Στο κενό λοιπόν και η νέα ψηφοφορία και οι κάτοικοι στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης πρέπει να πάρουν απόφαση ότι θα ζήσουν δίχως Συμπαραστάτη… 

• Αλλαγές από το Υπουργείο
Βέβαια, αδυναμία να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη, σύμφωνα με τις επιταγές του Καλλικράτη, δεν αντιμετωπίζει μόνο η Λυκόβρυση Πεύκη αλλά και το 99% των δήμων της χώρας, καθώς μετρημένοι στα δάκτυλα είναι αυτοί που κατάφεραν να συνεννοηθούν και, με την απαιτούμενη συναίνεση των δημοτικών παρατάξεων των εκάστοτε συμβουλίων, να εκλέξουν πρόσωπο. Το εν λόγω φαινόμενο προβληματίζει εδώ και καιρό το Υπουργείου Εσωτερικών, η νέα ηγεσία του οποίου σκέφτεται ριζικές αλλαγές για να περπατήσει ο θεσμός του Συμπαραστάτη. Για την ακρίβεια, το σενάριο που επεξεργάζεται ο νέος Υπουργός, κ. Χάρης Καστανίδης, θέλει το Συμπαραστάτη πλέον να βγαίνει με κλήρωση, ανάμεσα στους υποψηφίους, και όχι με εκλογές, κάτι όμως που πρέπει να το περιμένουμε από Φθινόπωρο. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ