Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παράνομη επεξεργασία βιομηχανικών αποβλήτων 

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής και ειδικότερα της Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κας Σταυρούλας Δήμου, η οποία κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες μετά το νέο κρούσμα παράνομης επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Ειδικότερα το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου υπήρξε δαρροή αποβλήτων σε κατοικημένη περιοχή των Νεοκτίστων. Η δυσοσμία που αναδυόταν από το χώρο, δημιούργησε αποπνικτική ατμόσφαιρα για τους κατοίκους της περιοχής.

Μετά την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του ιδιοκτήτη του χώρου όπου γινόταν η παράνομη επεξεργασία των αποβλήτων, συνελήφθησαν και οι συνεργάτες του οι οποίοι επιχείρησαν να εκκαθαρίσουν το χώρο από αποδεικτικά στοιχεία της παράνομης δραστηριότητας. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Ταξίαρχου κου Γούλα και της Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.
Άμεση ήταν η ενημέρωση του Περιφερειάρχη Αττικής κου Γιάννη Σγουρού, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κου Θεόδωρου Πάγκαλου και του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής κου Ηλία Λιακόπουλου από την κα Δήμου. Σημειώνεται δε ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ζήτησε τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα. Επίσης σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία βρίσκεται η Αντιπεριφερειάρχης με τον Δήμαρχο Ασπροπύργου κο Νικόλαο Μελετίου.
Tο πρωί της επόμενης ημέρας η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε το χώρο με τη συνοδεία υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, οι οποίοι πραγματοποίησαν έλεγχο. Δείγματα από την αυτοψία εστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους και άμεσα αναμένονται τα αποτελέσματα.
Στη συνέχεια υπήρξε συνεργασία της κας Δήμου με την Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ κα Μαργαρίτα Καραβασίλη και το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και πραγματοποιήθηκε αυτοψία και έλεγχος με την παρουσία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον συγκεκριμένο χώρο.
Από την πλευρά του ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής κος Λιακόπουλος έδωσε εντολή, μετά την διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, να απομακρυνθούν άμεσα τα απόβλητα από την κατοικημένη περιοχή.
«Να είναι σίγουροι οι πολίτες της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του Ασπροπύργου οι οποίοι πλήττονται καθημερινά από την ανεξέλεγκτη απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων, ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής δίνουν τη μάχη για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Η προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών της Δυτικής Αττικής, αποτελούν την «κόκκινη γραμμή» της μεγάλης και δύσκολης προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας», ξεκαθάρισε η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και συμπλήρωσε: «σε αυτή τη προσπάθεια θέλουμε δίπλα μας τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, όπως έκαναν σήμερα οι κάτοικοι των Νεοκτίστων και μας οδήγησαν στην αποκάλυψη ενός ακόμη περιβαλλοντικού εγκλήματος». 
 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ