Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ενημέρωση της διοίκησης και εργαζομένων του ΚΑΤ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Αμαρουσίου επέδωσε ο Δήμαρχος

Στο γραφείο του Διοικητή του νοσοκομείου ΚΑΤ, κ. Ευάγγελου Παπαφράγκα, μετέβη πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Γιώργος Πατούλης, όπου προσωπικά του επέδωσε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κοινοποιώντας του τη ρητή αντίθεση του Δήμου Αμαρουσίου στην εγκατάσταση μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ εντός του νοσοκομείου ΚΑΤ. Εν συνεχεία ο κ. Πατούλης, είχε επαφές και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε τον επικεφαλής του νοσοκομείου ότι ο Δήμος Αμαρουσίου έχει κοινοποιήσει το ψήφισμα στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στους Αρχηγούς των κομμάτων αλλά και στο Δήμο Κηφισιάς. Επίσης, του κατέστησε σαφές ότι Δήμος και τοπική κοινωνία δεν πρόκειται να δεχθούν την εγκατάσταση της συγκεκριμένης μονάδας στην περιοχή.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εξήγησε στο Διοικητή του Κ.Α.Τ τους λόγους για τους οποίους μία τέτοια απόφαση τους βρίσκει αντίθετους. «Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντιμετωπίζει αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα με πλήρη προχειρότητα και ανευθυνότητα. Χωρίς καμία διαβούλευση και επιστημονική τεκμηρίωση, χωρίς ούτε καν να έχει λάβει υπ’ όψιν την ήδη επιβαρυμένη περιοχή γύρω από το ΚΑΤ, λαμβάνει ερήμην των κατοίκων της περιοχής αποφάσεις αλλάζοντας άρδην την καθημερινότητα τους. Είμαστε υπέρ της πρόληψης και θεωρούμε ότι για την απεξάρτηση πρέπει να λαμβάνονται όλα τα επιστημονικά μέτρα για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων σε περιοχές έξω από τον αστικό ιστό».
Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις, εστίασε στα μέτρα που θα λάβει ο Δήμος Αμαρουσίου από κοινού με όμορους δήμους, και συγκεκριμένα στη συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς για την πολεοδομική σημειακή τροποποίηση της εν λόγω ενότητας, με αλλαγή του συντελεστή δόμησης από 0,6 σε 0,5, και για την απόφαση αναστολής οικοδομικών αδειών για το Ο.Τ. 96 του ΚΑΤ.
Τέλος, ο κ. Πατούλης, ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου είναι έτοιμος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τη συγκεκριμένη απόφαση, στην περίπτωση που το Υπουργείο Υγείας δεν ματαιώσει τα σχέδια του.

Επιστολή και στο Γραφείο Πρωθυπουργού
Με επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προς στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στο Γραφείο Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στους Αρχηγούς κομμάτων, στο Διοικητικό Συμβούλιο Νοσοκομείου ΚΑΤ και στο Δήμο Κηφισιάς, κοινοποιεί την απόφαση και το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με το οποίο δηλώνεται ρητά η αντίθεσή του στην εγκατάσταση μονάδας χορήγησης υποκατάστατων του Ο.ΚΑ.ΝΑ. εντός του νοσοκομείου Κ.Α.Τ.
Στο κείμενο της επιστολής σημειώνεται: «Είμαστε αντίθετοι σε μια τέτοια απόφαση λόγω της προχειρότητας και της ανευθυνότητας που αντιμετωπίζει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα χωρίς μάλιστα καμία διαβούλευση, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και χωρίς να έχει λάβει υπ’ όψιν την ήδη επιβαρυμένη περιοχή γύρω από το Κ.Α.Τ. Από την άλλη πλευρά, διατυπώνουμε ότι είμαστε υπέρ της πρόληψης και θεωρούμε ότι για την απεξάρτηση πρέπει να λαμβάνονται όλα τα επιστημονικά μέτρα, μακριά από τον αστικό ιστό για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων».  Αναφερόμενος επίσης στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συνεργαστεί με τα Δημοτικά Συμβούλια των όμορων Δήμων, προκειμένου να καθοριστεί η κοινή δράση, να διατυπωθούν κοινά ψηφίσματα και να οργανωθεί συγκέντρωση όλων των Δήμων μετά από συντονισμό. Ειδικότερα, με το Δήμο Κηφισιάς θα συνεργαστεί και για την πολεοδομική σημειακή τροποποίηση της εν λόγω ενότητας, με αλλαγή του συντελεστή δόμησης από 0,6 σε 0,5 και  για την απόφαση αναστολής οικοδομικών αδειών για το Ο.Τ. 96 του Κ.Α.Τ.
     
 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ