Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Γραφείο Τύπου του Δήμου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

“Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε στις προβλέψεις μας”

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε  το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος Πεντέλης κατατάσσεται στην 59η θέση από πλευράς χρέους και σε Δελτίο Τύπου του Δήμου τονίζεται σχετικά: “Στις  πρώτες 58 θέσεις που ανήκουν στο κόκκινο, στο ανοιχτό κόκκινο και στο κίτρινο (κατηγορίες για το πρόγραμμα εξυγίανσης) εντάσσονται 58 συνολικά δήμοι (24 – 12 – 26 αντίστοιχα).

Ο Δήμος Πεντέλης είναι ο πρώτος που απέφυγε την επιτήρηση με χρέος 96,83% των τακτικών εσόδων .
Η καλή οικονομική κατάσταση της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης και Νέας Πεντέλης, συντέλεσε ώστε ο Δήμος μας να μην οδηγηθεί με βάση την τραγική οικονομική κατάσταση της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων στην επιτήρηση.
Επιτήρηση για τους 58 Δήμους που εντάχθηκαν σημαίνει:
•1. Πάγωμα ή περιορισμός των προσλήψεων και των συμβάσεων.
•2. Πάγωμα ορισμένων κωδικών όπως για δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις κλπ
•3. Πάγωμα υλοποίησης νέων έργων, καθώς το σύνολο των εσόδων συμπεριλαμβανομένων και αυτών από τη ΣΑΤΑ, θα διατίθεται για το πρόγραμμα εξυγίανσης.
•4. Υποχρέωση υλοποίησης του προγράμματος με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που δε υπερβαίνει μια δημοτική περίοδο.
O Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης εξέφρασε την άποψη του, με βάση το ότι ουσιαστικά ο Δήμος μας είναι στην επιτήρηση, τονίζοντας ότι θα λειτουργήσει με βάση μια υπεύθυνη οικονομική πολιτική μέχρι την έξοδο του Δήμου Πεντέλης από την δυσχερή οικονομική κατάσταση, που οι αλόγιστες οικονομικές λειτουργίες των τελευταίων ετών της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων μας οδήγησαν.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ