Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αίσιο τέλος μετά από μια πολύχρονη δικαστική διαμάχη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Δήμο Κηφισιάς το Ο.Τ. 510

Στο Δήμο Κηφισιάς ανήκει, πλέον, εξ ολοκλήρου το Ο.Τ. 510, που βρίσκεται επί των οδών Ελαιών και Ρόδων στην πλατεία της Νέας Κηφισιάς, μετά από δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών που επικυρώνει την ιδιοκτησία του Δήμου, κόντρα στη διεκδίκηση 365 τ.μ. επί του συγκεκριμένου ακινήτου από ιδιώτες.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Χιωτάκης, εμφανώς ικανοποιημένος, ενημέρωσε το Σώμα για την παραπάνω απόφαση: “η συγκεκριμένη απόφαση δικαιώνει το Δήμο και τις ενέργειές του επί πέντε δημαρχιακές θητείες, όπως και την επιμονή της Πολεοδομίας και του διευθυντή της Ηλία Σπυρόπουλου να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την έκταση.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, ενώ συνεχίζεται η δικαστική μάχη και για τα άλλα δυο οικόπεδα που διεκδικούμε στο ίδιο οικοδομικό Τετράγωνο”. Θετικά τα σχόλια και από την αντιπολίτευση, με τον επικεφαλής της μείζονος και πρώην Δήμαρχο, κ. Βασίλη Βάρσο, να τονίζει ότι η εν λόγω κατάληξη αποτελεί δικαίωση προσπαθειών ετών, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος, κ. Παναγιώτης Κανακάκης, συνέστησε εφ’ εξής ταχύτερα ανακλαστικά από πλευράς Δήμου σε παρόμοιες περιπτώσεις, προκειμένου να μην ανοίγει η όρεξη σε ιδιώτες… Το θέμα, βέβαια, είναι ότι στο επίμαχο ακίνητο – και μέχρι να βγει η δικαστική απόφαση – οι μέχρι τώρα φερόμενοι ως ιδιοκτήτες έχουν κτίσει και λειτουργούν ένα μικρό εμπορικό κέντρο, η τύχη πλέον του οποίου πρέπει να καθοριστεί καθώς το οικόπεδο πάνω στο οποίο πατάει είναι και με τη βούλα… δημοτικό.  “Η απόφαση του Εφετείου μας δίνει την δυνατότητα να ζητήσουμε την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο”, σχολίασε ο κ. Χιωτάκης, ερωτώμενος σχετικά, επιφυλασσόμενος να εξεταστεί περαιτέρω το ζήτημα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ