Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο νέος πρόεδρος αναφέρεται

στις άμεσες προτεραιότητες του

Tις προτεραιότητες της θητείας του στην προεδρεία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ, αναλύει ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Μποζίκας, υπογραμμίζοντας ως κοινό στόχο τη συνέχιση του έργου του ΑΣΔΑ σε αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό επίπεδο, στο πλαίσιο των συνθηκών που διαμορφώνει η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη». 

Ως άμεση προτεραιότητα θέτει την αντιπυρική προστασία του Ποικίλου Όρους και του Όρους Αιγάλεω, επισημαίνοντας ότι τα θέματα Περιβάλλοντος θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος του Συνδέσμου. Επιπλέον ο κ. Μποζίκας, κατατάσσει στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Συνδέσμου τη συνέχιση αναπτυξιακών και στρατηγικών έργων για τη Δυτική Αθήνα, και τη στήριξη της απασχόλησης.  Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μποζίκα έχει ως εξής: «Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Κοινός στόχος όλων μας είναι η συνέχιση του πολύ σημαντικού αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού έργου του Α.Σ.Δ.Α. μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη».  Οι δυσκολίες που η Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει μέσα στην τρέχουσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία είναι γνωστές. Είμαι όμως βέβαιος ότι έχοντας συνείδηση της κατάστασης και των αναγκαίων προσαρμογών θα ανταποκριθούμε με επιτυχία στις υποχρεώσεις μας.  

 

Αναπτυξιακά έργα 

Μια άλλη μεγάλη πλευρά, ίσως η σημαντικότερη, των δραστηριοτήτων του ΑΣΔΑ είναι τα αναπτυξιακά έργα και μελέτες για τη Δυτική Αθήνα. Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας σημαντικός αριθμός από ώριμα έργα, όλα μετά από αιτήματα των Δήμων – μελών του Συνδέσμου, που αναμένουμε την ένταξη τους για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα της Περιφέρειας και το ΕΣΠΑ.  Έχουμε ήδη ξεκινήσει ενέργειες για τη συντόμευση αυτής της διαδικασίας, γιατί η Δυτική Αθήνα χρειάζεται νέα έργα, περιβαλλοντικά, κοινωφελή, αναπτυξιακά. Θα πω μάλιστα ότι όχι μόνον τα χρειάζεται αλλά τα δικαιούται κατά προτεραιότητα, ώστε να καλυφθεί η αναπτυξιακή υστέρηση και οι ελλείψεις σε υποδομές που τη χαρακτηρίζουν σε σχέση με άλλες, περισσότερο ευνοημένες περιοχές της Αττικής.

 

Στρατηγικές παρεμβάσεις 

Σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής μας, θα αγωνιστούμε για την επιτάχυνση μεγάλων, στρατηγικών θα έλεγα, έργων και παρεμβάσεων που ακόμη βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, όπως η διευθέτηση του ρέματος της Εσχατιάς και των παράπλευρων ρεμάτων, η διαπλάτυνση της Λεωφόρου Θηβών μέχρι το τέλος της, η ένταξη στο σχέδιο πόλης περιοχών που βρίσκονται ακόμη εκτός, όπως στον Ελαιώνα και στο Καματερό, η απόδοση στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας μεγάλων χώρων που σήμερα καταλαμβάνονται από άλλες χρήσεις, όπως οι Φυλακές Κορυδαλλού, τα Στρατόπεδα ΚΕΒΟΠ – ΚΕΔΒ στο Χαϊδάρι και 301 στους Αγίους Αναργύρους.  Η Δυτική Αθήνα είναι μια περιοχή που κατοικείται κατά κύριο λόγο από πολίτες που ανήκουν στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Κατά συνέπεια, εδώ στην περιοχή μας υφιστάμεθα με ιδιαίτερη ένταση της συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η ανεργία τοπικά είναι αυξημένη, οι μικροί επαγγελματίες και έμποροι ασφυκτιούν, αρκετοί συμπολίτες μας ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού.  

 

Στήριξη της Απασχόλησης 

Χρειάζεται λοιπόν να προωθήσουμε άμεσα πολιτικές στήριξης της απασχόλησης και καταπολέμησης της ανεργίας στην περιοχή μας. Εργαζόμαστε ήδη για την ένταξη της Δυτικής Αθήνας στα ειδικά προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας, και είναι πολύ θετικό ότι η Υπουργός κ. Λούκα Κατσέλη ως  προσκεκλημένη σε ημερίδα του ΑΣΔΑ πριν 15 ημέρες έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών στη Δυτική Αθήνα.  Για όλα αυτά αλλά και πολλά ακόμη προβλήματα της Δυτικής Αθήνας που δεν θα αναφέρω αυτή τη στιγμή, θα σχεδιάσουμε, θα εργαστούμε, θα διεκδικήσουμε, θα αγωνιστούμε όλοι μαζί, ο ΑΣΔΑ, οι Δήμοι – μέλη του, οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών της Δυτικής Αθήνας. Θέλω να πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι αντάξιο των προσδοκιών που τρέφουν οι περισσότεροι από 600.000 κάτοικοι της περιοχής μας».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ