Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

«Όχι στις μειώσεις των αποδοχών των καθαριστριών»

Δημοσιεύθηκε

στις


Με απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού κλήθηκαν οι καθαρίστριες των σχολείων να υπογράψουν αναδρομικά συμβάσεις με μείωση 10%.
Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψήφισε και κατάγγειλε την απόφαση. Τόνισε ότι «στις σημερινές συνθήκες είναι προκλητικό να γίνεται  μείωση 10% σε ένα κομμάτι εργαζομένων που δουλεύει σε πολύ δύσκολες συνθήκες έναντι πενιχρού εισοδήματος και συμπλήρωσε ότι η επιτροπή δεν πρέπει να προχωρήσει σε αποδοχή της μείωσης  αλλά μαζί με τις καθαρίστριες  να διεκδικήσει να υπογραφούν οι συμβάσεις χωρίς μείωση.»
Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί σημαντικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της υγιεινής και της καθαριότητας στο Δημόσιο Σχολείο, καθήκον  που υπηρετούν με συνέπεια και σοβαρότητα οι συγκεκριμένες εργαζόμενες,  με το φιλότιμο και την αυταπάρνηση των οποίων τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά. Η μόνιμη λύση είναι η μονιμοποίησή τους, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ