Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ψαλίδι στις δαπάνες του ΠΕΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις


Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ΠΕ.Α.Π ο προϋπολογισμός του 2015 ο οποίος είναι μειωμένος κατά 204.315,15 ευρώ σε σχέση με τον περσινό (μείωση 17,69%). Έτσι, οι συνολικές δαπάνες που έχει προϋπολογίσει για τον προσεχή χρόνο το ΠΕ.Α.Π ανέρχονται στο ποσό των 860.890,00 ευρώ ενώ πέρυσι ήταν 1.007.181,47 ευρώ.
Συγκεκριμένα στο νέο προϋπολογισμό μειώθηκαν σημαντικά οι εισφορές των πολιτών για τα αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα έξοδα ενημέρωσης, οι δαπάνες των αιρετών, οι δαπάνες προμηθειών αναλώσιμων, αμοιβές προς τρίτους, η συντήρηση και επισκευή κτιρίων και μόνιμων εγκαταστάσεων του ΠΕ.Α.Π.
Επίσης έχουν προβλεφθεί νέοι κωδικοί για αθλητικές εκδηλώσεις, για την εγκατάσταση συστήματος διαχειριστικής επάρκειας καθώς και για την αξιοποίηση εσόδων από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα που μπορεί να ενταχθεί το ΠΕ.Α.Π.
Η πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π κ. Μαρίνα Πατούλη- Σταυράκη τόνισε στην παρουσίαση του νέου προϋπολογισμού την ανάγκη για οικονομικό εξορθολογισμό των δαπανών, χαρακτηρίζοντάς τον ως “προϋπολογισμό που είναι ισοσκελισμένος, ρεαλιστικός και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα” .Παράλληλα δήλωσε με έμφαση ότι “Το ΠΕ.Α.Π. οφείλει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Το νέο ΠΕ.Α.Π. που οραματιζόμαστε και δημιουργούμε δίνει έμφαση σε ποιοτικότερα προγράμματα άθλησης και πολιτισμού, με κοινωνικό προσανατολισμό και έμφαση στον άνθρωπο, με νέες δράσεις και παρεμβάσεις για το περιβάλλον”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ