Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Φως και σκοτάδι”, της Μαριάνθης Καφετζή

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Μαριάνθης Καφετζή, Οικονομολόγου, ΜΒΑ και Πολιτευτή ΝΔ, Βορείου Τομέα Β1 Αθηνών στο Χ-τύπο

Στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία, πέταξαν πριν λίγες ημέρες πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και γενικότερα τον Ελληνικό ουρανό και τέλος προσγειώθηκαν στην Τανάγρα τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας που παραλάβαμε. Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Η απόκτησή τους θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν.

Ο Πύργος Ελέγχου τους προϋπάντησε λέγοντας, «Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις», με τον αρχηγό της μοίρας να απαντά: «Η 332 μοίρα πετά στο μέλλον». Ανοίγεται μια νέα σελίδα για την προάσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας, την προάσπιση των Ευρωπαϊκών συνόρων και της ασφάλειας της Πατρίδας μας, δίνοντας εγγυήσεις για την ειρήνη στην περιοχή. Επιπλέον αναβαθμίζεται η χώρα επιχειρησιακά και γεωπολιτικά και δίνουν προβάδισμα της Ελλάδας στους αιθέρες. Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία σημειώνοντας ότι, «στον 21ο αιώνα δεν έχουν θέση η παραχάραξη της ιστορίας και της γεωγραφίας ούτε τα αυθαίρετα και απειλητικά πυροτεχνήματα, πολύ περισσότερο όταν εκπέμπονται από γειτονικά κράτη». Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να απαλλάξει από κάθε φορολογία τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα των ενστόλων ως ελάχιστη οφειλόμενη ανταπόδοση της πολιτείας στην καθημερινή τους προσφορά.

Στους αέρηδες η λάμψη και η υπερηφάνεια μεγάλη, εδώ στη γη σκοτεινές υποθέσεις μας προβληματίζουν, όπως τελευταία, η υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε εκχυμώσεις με την ιατροδικαστική έρευνα να μην αποκλείει να έγιναν ασελγείς πράξεις σε βάρος της κοπέλας. Την ίδια στιγμή το φως της δημοσιότητας είδε η κατάθεση ανήλικης φίλης της 24χρονης Γεωργίας για όσα προηγήθηκαν της καταγγελίας για βιασμό. Ένα κοριτσάκι 17 ετών. Κι όσο αθώα ή μη είναι αυτά τα πάρτι δεν μπορούμε να μην αναρωτιόμαστε γιατί βρίσκονται 17χρονα κοριτσάκια σε τέτοια πάρτι, γιατί γύρισε η 24χρονη Γεωργία, σύμφωνα με τη μαρτυρία της φίλης της, όπου επέστρεψε πολύ μεθυσμένη, σε ένα δωμάτιο με 13 άτομα εκ των οποίων 5-6 ήταν άντρες. Κορίτσια θύματα μιας ολόκληρης κοινωνίας, ενός λαμπερού lifestyle, μιας έλλειψης παιδείας, έλλειψη οικογένειας, ηθών και αξιών, μιας ανάγκης για ευκολία. Κορίτσια που γνωρίζουν και άλλα που πέφτουν θύματα απάνθρωπων ενεργειών, κυκλωμάτων γνωστών – αγνώστων. Το θέμα είναι μπορεί κάτι να αλλάξει; Το θετικό είναι ότι οι γυναίκες πλέον μιλούν, αλλά αυτό από μόνο του αρκεί;

Μακάρι, όπως το μικρό παιδάκι που βρισκόταν στην παραλαβή των Rafale και ενθουσιασμένο αναφώνησε «ο μπαμπάς μου έφερε τα Rafale», έτσι τα παιδιά να νιώθουν πάντα υπερήφανα για αυτό που πηγάζει από ουσιαστικές αξίες, χωρίς να αναζητούν το επιτηδευμένο λαμπερό.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ