Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Φεστιβάλ… παρεξηγήσεων στη Μεταμόρφωση

Δημοσιεύθηκε

στις


Η συζήτηση για τον τρόπο διοργάνωσης του 1ου Φεστιβάλ Τέχνης και Δημιουργίας του Δήμου Μεταμόρφωσης ήταν αυτή που …άνοιξε την αυλαία στις εργασίες του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος, κ. Θοδωρής Σφυρής, διάβασε επιστολή του Συλλόγου Εμπόρων και Βιοτεχνών Μεταμόρφωσης (ΕΒΕ Μεταμόρφωσης) με την οποία επέρριπτε ευθύνες προς τους διοργανωτές του φεστιβάλ για αποκλεισμούς μελών του.

Δήμαρχος: «Επιζητούσαμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή»
Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν ήταν κάποια εμπορική εκδήλωση αλλά  ερασιτεχνικές δημιουργίες με θέμα την τέχνη και εκαθάρισε πως δεν υπήρχαν αποκλεισμοί. “Αντίθετα επιζητούσαμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή για την μεγαλύτερη επιτυχία του φεστιβάλ. Αν έγινε κάποιο λάθος αυτό οφείλεται σε παρανόηση. Όσο για το φεστιβάλ θα πρέπει να αναφέρω κατά καθολική ομολογία ότι ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο” συμπλήρωσε.
Η πρώην αντιδήμαρχος, κα Μαρία Λυμπέρη, η οποία «έτρεξε» την όλη διοργάνωση, ενημέρωσε το Σώμα και το ακροατήριο ο δήμος είχε εκδώσει ανακοίνωση – πρόσκληση (σ.σ. την είχαμε δημοσιεύσει και εμείς) και μάλιστα όπως είπε η κα Λυμπέρη, ο δήμος δεν ήταν καθόλου αυστηρός με τις αρχικές ημερομηνίες για τη δήλωση συμμετοχής και δέχτηκε καλλιτέχνες μέχρι και την προηγούμενη ημέρα του φεστιβάλ.

Παρατηρήσεις-προτάσεις της αντιπολίτευσης
Παρεμβάσεις έγιναν και από τους Συμβούλους της αντιπολίτευσης. Ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Τζίτζιφας υποστήριξε την πλευρά του Συλλόγου τονίζοντας πως ο δήμος δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση – πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους παρά μόνο μία ανακοίνωση για να ενημερώσει το πότε γίνεται το φεστιβάλ.  Ο κ. Στράτος Σαραούδας (Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση) έκανε πρόταση για να γίνει «Λευκή Νύχτα» και στη Μεταμόρφωση. Μια πρόταση που βρήκε αντίθετο τον εποικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μανώλη Πετάση ο οποίος είπε: «Δεν έχουμε ανάγκη από λευκές νύχτες αλλά από άλλη πολιτική. Εμείς είμαστε εναντίον σε αυτό το ενδεχόμενο γιατί το κρίνουμε αντιλαϊκό».  Την επέκταση του φεστιβαλ και τη διοργάνωση του ανά τακτά χρονικά διαστήματα ζήτησε ο κ. Δημήτρς Περιβολαράκης (Ανατροπή και Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση)

Διαβάστε και το καλλιτεχνικό… σκέλος εδώ:

Τριήμερη γιορτή στη Μεταμόρφωση (photos)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ