Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Υπουργείο Εσωτερικών: Ισότιμη μεταχείριση δήμων και περιφερειών

Δημοσιεύθηκε

στις


Απάντηση δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών στις καταγγελίες της ΚΕΔΕ για τη διαχείριση των κοινωνικών προγραμμάτων από τις περιφέρειες.
Στην ανακοίνωση αφού πρώτα αφήνονται αιχμές για την ηγεσία της ΚΕΔΕ και τη σκοπιμότητα των καταγγελιών της σημειώνονται τα εξής:
«Η ηγεσία της ΚΕΔΕ έκανε τον κόπο να διαβάσει προσεκτικότερα το περιεχόμενο του “επίμαχου” άρθρου, θα έβλεπε ότι αντικείμενό του αποτελεί η δυνατότητα των Περιφερειών να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με ΔΕΚΟ (π.χ. ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ κ.λπ.), προκειμένου να υλοποιούν δράσεις για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και όχι το επισιτιστικό πρόγραμμα, που ως γνωστόν υλοποιείται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, ούτε φυσικά η μεταφορά του “τεκμηρίου αρμοδιότητας” για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής από τους Δήμους στις Περιφέρειες.
Άλλωστε, αν προσχωρούσε κανείς στη λογική της διοίκησης της ΚΕΔΕ, πώς δικαιολογείται η – κατά τη γνώμη μας εύλογη – απαίτηση των Δήμων να έχουν “μερίδιο” στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, τη στιγμή που το αντίστοιχο “τεκμήριο αρμοδιότητας” σε σχέση με την ανάπτυξη ανήκει στις Περιφέρειες;
Ας είμαστε ψύχραιμοι και μετρημένοι. Σε συνθήκες πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης, αυτό που προέχει είναι κινητοποίηση και η συνέργεια όλων των δυνάμεων στην κατεύθυνση της ανακούφισης των συνανθρώπων μας και όχι οι μικροψυχίες και οι διχασμοί. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα την αποτελεσματικότερη ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, αντιμετωπίζοντας ως ισότιμους και πολύτιμους εταίρους και τους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης».

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή γλώσσα από την ΚΕΔΕ κατά της κυβέρνησης

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ