Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

ΥΠΑΝ: Χρηματοδότηση 60 εκατ. ευρώ για νεοφυείς επιχειρήσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόσκληση ΕΣΠΑ, ύψους 60 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης με μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης σε νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο “Elevate Greece”, ανακοινώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 

Το ποσό ενίσχυσης προσδιορίζεται ως ποσοστό του Κεφαλαίου Κίνησης που αναλώθηκε το 2019, της τάξεως του 50% κατ’ ελάχιστον και πρέπει να αναλωθεί από τον δικαιούχο εντός του 2021. Η αίτηση υποβολής θα είναι ανοιχτή από την ημέρα που θα δημοσιευτεί η πρόσκληση μέχρι και τις 30/6/2021 το αργότερο.

Με την παρούσα χρηματοδότηση δίνεται μια σημαντική «ανάσα» στις πληττόμενες από την πανδημία νεοφυείς επιχειρήσεις, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα πρώτα κρίσιμα βήματά τους.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της δράσης ΕΣΠΑ για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο «Elevate Greece», ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Όταν παρουσιάσαμε μαζί με τον κύριο Πρωθυπουργό το «Elevate Greece» είχαμε ανακοινώσει τη δημιουργία ειδικού χρηματοδοτικού εργαλείου για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα εγγράφονται στην ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα, ως ένα επιπλέον κίνητρο για την εγγραφή τους αλλά και ως μία έμπρακτη απόδειξη της στήριξης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην νεοφυή επιχειρηματικότητα. Αυτό που ανακοινώσαμε ένα μήνα πριν, σήμερα γίνεται πράξη. Η Ελλάδα και το Υπουργείο Ανάπτυξης καλωσορίζουν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα από την οποία προσδοκούμε στο μέλλον πολλά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ