Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

«Υπάρχουν προτάσεις που θα οδηγήσουν τη Νέα Ιωνία σε ένα καλύτερο μέλλον»

Δημοσιεύθηκε

στις


Η δημοτική παράταξη της Νέας Ιωνίας «Δημιουργία Αλληλεγγύη” σχολιάζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη σήμερα με αφορμή τη συμπλήρωση 91 ετών από τη δημιουργία της:

«Την Παρασκευή  27 Ιουνίου έκλεισαν 91 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε ο Δήμος της Νέας Ιωνίας καθώς η Κυριακή 27 Ιουνίου 1923 φέρεται ως γενέθλια μέρα, όταν ο Νικόλαος Πλαστήρας εγκαινίασε στην περιοχή Ποδαράδες την μόνιμη εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων από την Μικρά Ασία μετά την μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Μέσα σε αυτά τα 91 χρόνια, η πόλη μας γνώρισε πολλές περιόδους ανάπτυξης αλλά και λιτότητας. Πέρασε δύσκολα χρόνια, αλλά γνώρισε και οικονομική άνθηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν ο μεγάλος αριθμός βιοτεχνιών καθώς και εμπορικών καταστημάτων που έδωσαν στην πόλη μας την εικόνα ενός αναπτυσσόμενου οικονομικά κέντρου.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια η πόλη μας γνωρίζει την ύφεση από “πρώτο χέρι”, αφού πολλές επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα ανέστειλαν την λειτουργία τους και η ανεργία εκτινάχθηκε σε υψηλά επίπεδα για τους δημότες αλλά και γενικότερα τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας. Δυστυχώς μέσα σε αυτήν την οικονομική κρίση δεν δόθηκε η απαραίτητη ώθηση μέσω δημοτικών δομών και φορέων ώστε να μετριαστούν τα αποτελέσματα της και εν  τέλει να υπάρξει μία προσπάθεια ώστε η κρίση να γίνει ευκαιρία και να μπορέσει η πόλη να βγει από το τέλμα. Κάποιες κινήσεις που έγιναν αποσκοπούσαν στην παροδική κάλυψη κάποιων αναγκών συμπολιτών μας, που όμως δεν κρίνονται ως επαρκείς αφού δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το μεταθέτουν για την επόμενη ημέρα.

Μία πόλη που θέλει να λέγεται σύγχρονη μέσα στην νέα χιλιετηρίδα που διανύουμε, θα έπρεπε να μπορεί να προτείνει φρέσκες ιδέες και να επιμελείται προσπάθειες ώστε να αναδειχτεί στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου και να καταστεί σημείο αναφοράς και προορισμού, προκειμένου οι επισκέπτες της, αλλά και οι νυν κάτοικοι της να μπορούν να ικανοποιούν όλες τις ανάγκες κατανάλωσης και ψυχαγωγίας τους. Μέσω αυτής της προβολής και της ανάδειξης είναι προφανές ότι θα δημιουργούταν συνθήκες ανάπτυξης που θα πυροδοτούσαν μία αλλαγή του κλίματος συνολικά στην πόλη μας. Προτάσεις υπάρχουν πολλές. Το θέμα είναι να υπάρχουν και ευήκοα ώτα, που να μην μένουν προσκολλημένα  σε παρωχημένα ιδεολογικά στερεότυπα και να κινούνται κάτω από κομματικές υποδείξεις, εκτελώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Εμείς ως παράταξη “Δημιουργία – Αλληλεγγύη” και σύμφωνα με τα όσα έχει επανειλημμένα διακηρύξει ο επικεφαλής της, Παναγιώτης Μανούρης, θα προτείνουμε ιδέες και δράσεις που θα οδηγήσουν την πόλη μας σε ένα καλύτερο μέλλον. Το χρωστάμε στους κατοίκους της και θεωρούμε ότι το αξίζουν.

Ο Υπεύθυνος Ενημέρωσης και Τεκμηρίωσης της παράταξης
Ντούρλιας Δημήτριος, Καθηγητής Φυσικός»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ