Ελάτε στην παρέα μας

Εργασία

Τ. Θεοδωρικάκος: Mε τηλεργασία το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων – Τι είπε για εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

«Βγαίνουμε από αυτήν την κρίση με πολύ μεγάλες επιτυχίες και στον τομέα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αυτήν τη στιγμή το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων εργάζεται με τηλεργασία.

Ανήγγειλε παράλληλα ότι τις επόμενες δέκα ημέρες πρόκειται να γίνει πραγματικότητα και η ψηφιακή υπογραφή σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας του υπουργείου Εσωτερικών, «και αυτά είναι βήματα που εξυπηρετούν τους πολίτες», σημείωσε. Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο μείωσης μισθών και συντάξεων από την κυβέρνηση, ενώ διέψευσε και τα σενάρια των πρόωρων εκλογών.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι για όσο κρατήσει ακόμα η καραντίνα, θα παραμείνουν σε ισχύ τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, αλλά και τα μέτρα διευκόλυνσης για κατηγορίες εργαζομένων, ενώ τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο υπουργός, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, είπε ότι «αναμένουμε ένα βαθύ υφεσιακό κύμα, αλλά το πόσο μεγάλο θα είναι θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, ένας εκ των οποίων θα είναι ο τουρισμός που είναι πολύ σημαντικός γα τη χώρα μας».

«Βγαίνουμε από αυτήν την κρίση με πολύ μεγάλες επιτυχίες και στον τομέα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών», είπε ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι αυτήν τη στιγμή το 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων εργάζεται με τηλεργασία. Ανήγγειλε δε ότι τις επόμενες δέκα ημέρες πρόκειται να γίνει πραγματικότητα και η ψηφιακή υπογραφή σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Τέλος ο κ Θεοδωρικάκος, διάψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ενδεχόμενο για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός.

«Όταν εξελέγη πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόταγμα που ο ίδιος είχε θέσει αλλά και αυτό που οι Έλληνες ήθελαν από εκείνον ήταν να ξαναφέρει μια κανονική ζωή στην Ελλάδα και να ξαναπάει γρήγορα  μπροστά την οικονομία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε μια πολύ σκληρή και μεθοδική δουλειά με μειώσεις φόρων  και προσέλκυση επενδύσεων η οποία είχε αρχίσει ήδη να έχει αποτελέσματα. Αυτούς τους τρεις μήνες ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι μπορούσε να ανταπεξέλθει σε μια διπλή κρίση: Απέναντι στους μετανάστες και στην απειλή των συνόρων μας στον Έβρο και απέναντι στην πρωτοφανή κρίση του κοωρονοϊού. Έχει ένα ισχυρό απόθεμα εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία. Ποιος ο λόγος να σκέφτεται κανείς εκλογές; Έχουμε σχέδιο, έχουμε την αυτοπεποίθηση, έχουμε τον ισχυρό πρωθυπουργό που έχει ανάγκη η χώρα, και είμαστε σίγουροι ότι ενωμένοι, με σκληρή δουλειά και με καινούργιες σκέψεις και ιδέες θα ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την κρίση. Άρα επιμένω σε αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη. Δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ