Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τραγωδία στα Τέμπη: Το δίλημμα Μητσοτάκη για τις κάλπες

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στο δρόμο προς τις εκλογές μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που είναι πιθανό να αλλάξει τους σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη για το χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες.

Έως τώρα το πιθανότερο σενάριο ήταν εκλογές στις 9 Απριλίου, κάτι που γινόταν σαφές από όλες τις κινήσεις του Μαξίμου, πριν από την τραγωδία στα Τέμπη που βύθισε στο πένθος όλη την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο που θα γίνονταν οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό, και τα σενάρια για διάλυση της Βουλής συνέκλιναν στην εκτίμηση της 9ης Απριλίου.

Οι προετοιμασίες ήταν σε πλήρη εξέλιξη και τα κομματικά επιτελεία είχαν κάνει τους προγραμματισμούς τους, τόσο με αυτή την ημερομηνία όσο και με αυτή της 21ης Μαΐου για τις δεύτερες κάλπες

Κυβερνητικά στελέχη τα τελευταία 24ώρα έχουν κόψει κάθε συζήτηση για το χρόνο των εκλογών τονίζοντας ότι η μόνη συζήτηση είναι η στήριξη όσων έχουν βιώσει την τραγωδία και οι έρευνες που θα ρίξουν φως στο δυστύχημα.

Εάν σκεφτεί κανείς ότι η 9η Απριλίου συμπίπτει με τα 40ήμερα της τραγωδίας, γίνεται αντιληπτό ότι το ενδεχόμενο να μεταφερθούν οι εκλογές για αργότερα είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο.

Αυτή βέβαια είναι η μία όψη του νομίσματος καθώς στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτεθεί με σφοδρότητα στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι έχει την ευθύνη για το δυστύχημα.

Το δίλημμα του πρωθυπουργού είναι εάν θα επιμείνει στον αρχικό σχεδιασμό του ή εάν θα αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του για να γίνουν οι εκλογές σε χρόνο πιο ουδέτερο.

Στην περίπτωση πάντως που μεταφερθούν οι εκλογές, οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για την 21η Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει λόγο να αναβάλει τις εκλογές, καθώς όπως εξηγούν θα δώσει την εντύπωση ότι φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Μαξίμου πάντως συνιστούν ψυχραιμία, καθώς τονίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αργήσει να πάρει τις αποφάσεις του και εξηγούν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει εν θερμώ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ