Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Το Σχέδιο για την Αθήνα της πενταετίας επί τάπητος

Δημοσιεύθηκε

στις


Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ο στρατηγικός σχεδιασμός για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων 2015 – 2019 . «Το Πρόγραμμα συνδέει τις ανάγκες της πόλης, με τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και τους πόρους που απαιτούνται» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι αποτελεί μία προσπάθεια για έναν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό, για μια πόλη με αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον, που ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή».
«Το σχέδιο που παρουσιάζουμε σήμερα, αποτελεί μία προσπάθεια για έναν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την πόλη. Νιώθουμε πιο έτοιμοι. Ξέρουμε που θέλουμε να πάμε» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και συνέπεια. Για μια πόλη με αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον, που ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή. Μια πόλη που γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, αντάξια της ιστορίας της» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης.

Η πρώτη φάση
Ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων, κ. Λευτέρης Καστανάκης, κατά την εισήγησή του Επιχειρησιακού Προγράμματος, σημείωσε:
«Το όραμα για τον δήμο Αθηναίων είναι εφικτό παρά τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Και είναι εφικτό γιατί υπάρχει κοινωνική αποδοχή, χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ, υπάρχουν μελέτες, όπως το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης και η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και οι δυνατότητες του μηχανισμού του δήμου Αθηναίων και των νομικών του προσώπων. Το κείμενο του Επιχειρησιακού Προγράμματος βρίσκεται στην πρώτη του φάση, αποτελεί τη βάση έτσι όπως διαμορφώθηκε από τη διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του δήμου. Μετά την κατάθεση των προτάσεων και τη διαβούλευση που θα ακολουθήσει, θα διαμορφωθεί το τελικό κείμενο με όλες τις προσθήκες που απαιτούνται».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ