Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Το πρώτο βήμα για να έρθει το Αιγάλεω πιο κοντά στην Κίνα

Δημοσιεύθηκε

στις


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συνάντηση του Δήμου Αιγάλεω με επίσημη αντιπροσωπεία της Κινεζικής Επαρχίας του Χουμπέι σε πολύ καλό κλίμα, μετά από αίτημά της. Το Χουμπέι είναι επαρχία της Κεντρικής Κίνας με πληθυσμό 63.000.000 και πρωτεύουσα την πόλη Γουχάν (10.200.000 κατοίκους). Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για ζητήματα λειτουργίας των αυτοδιοικητικών θεσμών σε Κίνα και Ελλάδα, πληροφορίες για το Αιγάλεω και την περιοχή Χουμπέι, υπήρξαν δεσμεύσεις για συνεργασία κατ’ αρχήν σε ζητήματα παιδείας, πολιτισμού, τουρισμού, καθώς και πιθανής συνεργασίας των τοπικών οικονομικών.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας τους καλωσόρισε αναφερόμενος στις σχέσεις, χιλιάδων ετών, των δύο πολιτισμών, με τη φράση του Λάο Τσε ότι “ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων ξεκινά με ένα βήμα” και το βήμα αυτό έγινε. Ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας κ. Luo Xinhua, ανταπάντησε με την έκφραση διάθεσης για μακροχρόνια συνεργασία της επαρχίας Χουμπέι με το Αιγάλεω, την ανταλλαγή απόψεων και κοινωνικών δράσεων.

Παρευρέθηκαν από την πλευρά της κινεζικής αντιπροσωπείας οι κ.κ. Luo Xinhua, Shang Wu, Chen Xin, Wang Jianhua και από την ελληνική πλευρά οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χριστόγλου, Παπαδιάς, Ζάχαρης, Νικητάκης και Φίλης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασιλειάδης, Κατωπόδης, Μερκουράκη, Περράκης και στελέχη του Δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ