Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Το “εγχειρίδιο” του Συμπαραστάτη του Δημότη

Δημοσιεύθηκε

στις


Με αφορμή  τη συμπλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας του θεσμού του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» του Δήμου Αθηναίων, ο Συμπαραστάτης, κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα το «Εγχειρίδιο». Στις 145 σελίδες καταγράφονται οι κοινές αρχές, επίσημα κείμενα, υποδείγματα και διοικητικές πρακτικές, που έχουν αναπτυχθεί από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού.    

Σύμφωνα με όσα ανάφερε στην εισαγωγή του ο κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, «υπάρχουν ορισμένες βασικές αρχές για την λειτουργία του θεσμού, όπως ανεξαρτησία, ίση μεταχείριση, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, εχεμύθεια, ταχεία εξυπηρέτηση και επαρκής γνώση του κανονιστικού πλαισίου και των προβλημάτων που για να μην μείνουν στην θεωρία, θα πρέπει να ακολουθούνται προδιαγεγραμμένες διαδικασίες, εκ των προτέρων ορατές για τους πολίτες, ώστε αφενός μεν ο Συμπαραστάτης να ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες, χωρίς να πελαγοδρομεί,  αφετέρου δε να εμπεδώνεται στους πολίτες η πεποίθηση ότι κάθε υπόθεση θα τύχει της αντίστοιχης φροντίδας και επιμέλειας».

Το Εγχειρίδιο του Συμπαραστάτη επιτελεί αυτή ακριβώς τη λειτουργία κατέληξε ο κ. Σωτηρόπουλος, και «αποτελεί τη συγκεντρωτική  πληροφορία, το αξιοποιήσιμο υλικό, για να μην ξεκινά η κάθε αποστολή από μηδενική βάση».     

Το Εγχειρίδιο Συμπαραστάτη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων, http://www.cityofathens.gr/symparastatis/node/1080″

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ