Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Τι απαντάει η διοίκηση Φωκιανού για τα τέλη

Δημοσιεύθηκε

στις


Από τη παράταξη Δημιουργική Ενότητα Πολιτων Λυκόβρυσης-Πεύκη εκδόθηκαν η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα των δημοτικών  τελών της Πεύκης:
“Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει τα λιγότερα έσοδα σε σχέση με τον πληθυσμό του, από όλους τους όμορους Δήμους. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι στις πρώτες θέσεις των πιο χρεωμένων Δήμων της χώρας. Ο διπλασιασμός των χρεών του Δήμου Πεύκης την περίοδο 2007 – 2010 και η μείωση των εσόδων του Δήμου κατά 50% λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, τον οδηγούν στην οικονομική κατάρρευση, παρά τις τεράστιες προσπάθειες νοικοκυρέματος που έχουν ήδη συντελεστεί.
Η κατασπατάληση των αυξημένων εσόδων του πρώην Δήμου Πεύκης την περίοδο 2007 – 2010, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Ο ΔΗΜΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΟΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
Δυστυχώς το 2013 και το 2014 τα έσοδα του Δήμου είναι κατά 1.500.000 ευρώ λιγότερα από τα πλέον ανελαστικά έξοδα.
Η διαφορά αυτή φυσικά δεν πρέπει και δεν μπορεί να αντληθεί από Δημοτικούς φόρους και τέλη. Γι’ αυτό το λόγο η Δημοτική Αρχή πασχίζει για εξεύρεση επιχορηγήσεων και για παράταση των δανείων.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΥΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ, ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΥΨΗΛΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΚΑΠΗ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΩΔΕΙΟ, ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ, κλπ)!
Μπροστά σε αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα, η … υπεύθυνη αντιπολίτευση και οι επίδοξοι δημοτικοί άρχοντες … στρίβουν διά του μεταξύ τους «αρραβώνος» και ρίχνουν ανάθεμα στη Δημοτική Αρχή για δήθεν αύξηση των Δημοτικών Τελών!!! Τι έχει συμβεί πραγματικά;
Ο Δημοτικός Φόρος στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης είναι 0,45 ευρώ ανά τ.μ. ενώ στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκης είναι 0,24 ευρώ ανά τ.μ. (περίπου το μισό!). Στην κατεύθυνση ισοσκελισμού του Δημοτικού Φόρου στις δύο Κοινότητες, προτάθηκε από την Οικονομική Επιτροπή να φθάσει ο Δημοτικός Φόρος στην Πεύκη στα 0,36 ευρώ ανά τ.μ. Ούτε καν 0,45 ευρώ ανά τ.μ. που παραμένει στη Λυκόβρυση. Μεταβολή ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ και που σημαίνει ότι ένας λογαριασμός ΔΕΗ σε ένα σπίτι 100 τ.μ. στην Πεύκη, από π.χ. 163 ευρώ, θα γίνει 165 ευρώ το δίμηνο. Μια άνοδος ενός ευρώ το μήνα στο διαμέρισμα των 100 τ.μ.
Μήπως θα πρέπει να μειωθεί και στη Λυκόβρυση, ο Δημοτικός Φόρος στα 0,24 ευρώ ανά τ.μ. και να μειωθούν κατά 150.000 ευρώ το χρόνο, τα λιγοστά έσοδα του Δήμου; Γιατί; Μήπως για να «βουλιάξει» βαθύτερα ο Δήμος; Αυτά αποτελούν υπεύθυνες προτάσεις;
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ, ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.
ΕΝΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΦΟΡΟ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ;
Εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, χρειάζεται ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ.
Ο φθηνός λαϊκισμός και οι ανυπόστατες κατηγορίες δεν τιμούν αυτούς που τις εκτοξεύουν!” 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ