Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Τα επόμενα βήματα της Εύας Καϊλή

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Εύα Καϊλή αποφυλακίστηκε τη Μεγάλη Παρασκευή και πλέον βρίσκεται στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο Βέλγος συνήγορός της, Σβεν Μαρί μίλησε για την επόμενη «μάχη» της πρώην αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου ενώ υπογράμμισε ότι είναι ευτυχισμένη που είναι με το παιδί της.

«Είχα τη χαρά να ακούσω την κυρία Καϊλή αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν ήταν σπίτι. Είχαμε μία σύντομη συνομιλία για να δω πώς πήγαν τα πράγματα. Χάρηκα που κατάλαβα πως ήταν ευτυχισμένη που βρήκε το παιδί της» ανέφερε ο Σβεν Μαρί μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ερωτώμενος ποιες είναι οι προϋποθέσεις για κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι τόνισε: «Η κυρία Καϊλή δεν μπορεί προς το παρόν να βγει από το σπίτι της. Πρόκειται για 24ωρη κράτηση στο σπίτι της. Δεν είναι σαν την ηλεκτρονική επιτήρηση, ως μέρος της εκτέλεσης της ποινής, όταν είσαι ήδη καταδικασμένος, γιατί υπάρχουν άλλοι κανόνες, αλλά εδώ είναι ο κατ΄οίκον περιορισμός».

Τέλος, σχετικά με τα επόμενα βήματα στην υπόθεση της Εύας Καϊλή δήλωσε ότι σε ένα μήνα θα ζητήσει από το Προδικαστικό Συμβούλιο να βγάλει το βραχιολάκι: «Η έρευνα θα συνεχιστεί. Εντός δύο μηνών η κυρία Καϊλή θα πρέπει να επιστρέψει στην αίθουσα του Προδικαστικού Συμβουλίου για να δει εάν το ηλεκτρονικό βραχιόλι θα διατηρηθεί για άλλους δύο μήνες ή όχι. Στην αίθουσα του Συμβουλίου μπορούμε επίσης να ζητήσουμε να αφαιρεθεί το βραχιoλάκι και να ζητήσουμε την υπό όρους αποδέσμευση. Αυτή είναι μία πρωτοβουλία που θέλω να αναλάβω μέσα σε έναν μήνα» κατέληξε ο Σβεν Μαρί.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ