Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Σ. Θεοδωράκης: Ελπίζουμε να είμαστε χρήσιμοι και με 4%

Δημοσιεύθηκε

στις


To κακό εκλογικό αποτέλεσμα τού Ποταμιού αναγνώρισε ο επικεφαλής κ. Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα που φέρνει το Ποτάμι στη Βουλή με περίπου 4% έναντι στόχου για διψήφιο ποσοστό.
Όπως είπε «πιστεύαμε ότι η χώρα μπορούσε να αλλάξει πορεία αλλά τελικά απ” ό,τι φαίνεται επιστρέφουμε στον Γενάρη. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε τη συνέχιση της παλιάς κυβέρνησης». Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι «δεν θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση από τη στιγμή που δεν έχουμε τη δύναμη να καθορίσουμε τις εξελίξεις» και πρόσθεσε  αναφερόμενος στη στάση που πρόκειται να τηρήσει το Ποτάμι στην επόμενη Βουλή ότι «η ψήφος μας κάθε φορά στη Βουλή δεν θα καθορίζεται από κάποια προσωπική αντιδικία ή τέλος πάντων από κάποιο απωθημένο. Θα είναι πάντα με βάση ποιο θεωρούμε ότι είναι το κοινό καλό και ποιο είναι το συμφέρον των περισσοτέρων Ελλήνων». Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Ποτάμι με το 4% που του έδωσε ο ελληνικός λαός, θα φανεί εξίσου χρήσιμο.

Αναλυτικά η δήλωση: “Πιστεύαμε ότι η χώρα μπορούσε να αλλάξει πορεία αλλά τελικά απ” ό,τι φαίνεται επιστρέφουμε στον Γενάρη. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε τη συνέχιση της παλιάς κυβέρνησης. Το Ποτάμι είναι πολύ μακριά από τους στόχους του και αυτό μας δημιουργεί τους αναγκαίους προβληματισμούς όσον αφορά τα λάθη και κυρίως δημιουργεί τους αναγκαίους προβληματισμούς σ” αυτούς που ευθύνονται για τα λάθη, που είναι ο επικεφαλής του. Το τι θα αποφασίσουμε είναι ζήτημα που θα κριθεί τις επόμενες μέρες. Σε σχέση με τα σημαντικότερα που απασχολούν τον ελληνικό λαό -δηλαδή την πορεία της χώρας- φοβόμαστε ότι δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι μ΄ αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα. Εμείς θα είμαστε παρόντες στην αντιπολίτευση βεβαίως, για να επισημαίνουμε τις λογικές και προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη αυτή η χώρα. Δώσαμε άλλωστε και με το 6% μια σπουδαία μάχη η οποία καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Ελπίζουμε με το 4% που μας δίνει αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός να φανούμε εξίσου χρήσιμοι. Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι περίπου ένας στους δύο Έλληνες δεν πήγε να ψηφίσει σ” αυτές τις εκλογές και είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει το σύνολο του πολιτικού συστήματος”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ