Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Σύσκεψη για τους Ρομά στο Δήμο Σπατών

Δημοσιεύθηκε

στις


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Ρομά στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, μετά από πρωτοβουλία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής και ενημερώθηκε για το ιστορικό της μετεγκατάστασης των Ρομά στην συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο οικισμός αποτελείται από προκατασκευασμένους οικίσκους που φιλοξενούν 170 – 200 άτομα, εκ των οποίων 25 – 35 παιδιά υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Στον οικισμό εντοπίστηκαν αρκετά σοβαρά προβλήματα, όπως, με την ηλεκτροδότηση, το αποχετευτικό, την οδοποιία καθώς και με τη φοίτηση και τη μεταφορά των μαθητών, και αναζητήθηκαν λύσεις προκειμένου να αναβαθμιστούν οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του οικισμού.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ κ. Παναγιώτης Δημητράς και οκτώ εθελοντές και εθελόντριες του ΕΠΣΕ, η     κ. Μαρία Γιαννακάκη Περιφερειακή Σύμβουλος, ο κ. Δημήτρης Μάρκου, Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, ο κ. Αντώνης Τούντας, Αντιδήμαρχος, ο       κ. Χρήστος Ποθουλάκης, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος και εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ