Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Με ευθύνη Μητσοτάκη η Ελλάδα θα είναι απούσα από την Διαδικασία του Βερολίνου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση και  παράλληλα κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, τονίζοντας πως ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος για το ότι η Ελλάδα θα απουσιάσει από την Διαδικασία του Βερολίνου.

«Οι ευφάνταστες δικαιολογίες που χρησιμοποίησε σήμερα ο ΥΠΕΞ κ. Δένδιας για να εξηγήσει την απουσία της Ελλάδας από τη Διαδικασία του Βερολίνου, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αναδεικνύουν την απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει τα λάθη και την αδράνειά της», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ενεργητική εξωτερική πολιτική που άσκησε η Ελλάδα τα περασμένα χρόνια, την κατέστησαν πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και οδήγησαν στην συμμετοχή της σε σειρά πρωτοβουλιών, όπως η Διάσκεψη του Παλέρμο, που ο κ. Δένδιας ξεχνάει. 

Επίσης ξεχνάει, ότι η Διαδικασία του Βερολίνου δεν άρχισε το 2015 αλλά τον Ιούλιο του 2019 με επίσημη πρόταση του ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ, Ghassan Salame, για την ειρήνη  στη Λιβύη, μετά την αναζωπύρωση των συγκρούσεων τον Απρίλιο 2019. Και ουδεμία σχέση έχει με άλλες Διασκέψεις. 

Η Διάσκεψη του Βερολίνου του 2015 αποτέλεσε διακριτή διαδικασία που ολοκλήρωσε τους στόχους της με τη συμφωνία ειρήνης του Skhirat το Δεκέμβριο 2015. Επιμένει ο κ. Δένδιας τέλος να υποκρύπτει, ότι 5 χώρες που δεν συμμετείχαν το 2015, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Αλγερίας και του Κονγκό, θα συμμετάσχουν την Κυριακή, σε αντίθεση με την Ελλάδα που θα είναι απούσα με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ