Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για την ένταξη του έργου διάνοιξης της Λ. Κύμης στο Ταμείο Ανάκαμψης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ερώτηση κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν το πολυπόθητο έργο διάνοιξης της Λ. Κύμης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Ζαχαριάδης – Τομεάρχης Εσωτερικών και ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης – Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών αναφέρονται στα δημοσιεύματα επίσημων φορέων της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς επίσης και δηλώσεων βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών, που τονίζουν άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης ώστε να συνδεθεί με την Εθνική Οδό, καθώς επίσης λαμβάνοντας υπόψη την επίσημη αλληλογραφία της Ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γίνεται σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αποδέχεται την ένταξη των έργων των αυτοκινητοδρόμων στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι βουλευτές τονίζουν πώς το έργο αυτό είναι αναγκαίο για να μπορούν οι κάτοικοι του Βόρειου τομέα (Μαρούσι, Πεύκη, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Γαλάτσι, Χαλάνδρι, Φιλοθέη, Ψυχικό κ.α) να βγαίνουν με το αυτοκίνητό τους στην Εθνική Οδό γρήγορα με ασφάλεια και χωρίς να πληρώνουν επιπλέον διόδια, ένα έργο που όπως αναφέρουν όμως έχει μείνει στα χαρτιά.

Τέλος, επισημαίνουν ότι για τις οριστικές ρύθμισης και διαμορφώσεις της διάνοιξης της λεωφόρου Κύμης, επιβάλλεται το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να ενημερώσει την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες που επιθυμούν το έργο να γίνει αλλά και να γίνει σωστά ώστε να μην εξυπηρετεί μόνο τη σύνδεση αλλά να αναβαθμίζει και τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται.

Την ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών συνυπογράφουν ακόμη 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και αναφέρει τα εξής:

  1. “Ισχύει ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει εντάξει στην πρόταση της για την απορρόφηση
    των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο της διάνοιξης της Λεωφόρου Κύμης;
  2. Ισχύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αποδέχεται το εν λόγω έργο και άλλα αντίστοιχα
    έργα, να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης;

3. Εάν ισχύουν τα ανωτέρω η Ελληνική κυβέρνηση διατίθεται να αναζητήσει άλλους
πόρους, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η δημοπράτηση του εν λόγω έργου;”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ