Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος για όλα: Ο Τσίπρας στην εποχή του Μαό, του Γκράμσι και των… τεράτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίκαιροι έγιναν και πάλι στην Κουμουνδούρου ο Μάο Τσε Τούνγκ και ο Αντόνιο Γκράμσι, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ.

Οι δύο ιστορικές προσωπικότητες του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, φαίνεται ότι θα αποτελέσουν την ιδεολογική αιχμή του δόρατος, στη μεγάλη πορεία προς το λαό, που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά το τσιτάτο «μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση», που χρησιμοποιούσε ο «μεγάλος τιμονιέρης» της Κίνας.
Εξηγούν μάλιστα ότι ο θόρυβος που προκλήθηκε από το διαφημιστικό σποτ για τον Μωυσή απέδωσε καρπούς από τη στιγμή που όλη η Ελλάδα μιλάει είτε θετικά, είτε αρνητικά γι’ αυτό.

«Καταφέραμε να αναδείξουμε την αδιαφάνεια στην χρηματοδότηση των ΜΜΕ», έλεγε στέλεχος της Κουμουνδούρου και εξηγούσε:

  • Το 82% σε διαδικτυακή δημοσκόπηση της Athens Voice -που δεν είναι κοντά στις θέσεις της Κουμούνδούρου-, τάχθηκε υπέρ του spot της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  • Η κυβέρνηση μπροστά στο θόρυβο που προκλήθηκε αναγκάστηκε να επισπεύσει το χρόνο που θα έδινε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα χρήματα που πήραν τα ΜΜΕ.

Μεθοδεύσεις
Το ίδιο στέλεχος ναι μεν αναγνώριζε ότι «το spot τσουβαλιάζει όλους τους δημοσιογράφους», έλεγε όμως ότι «μέσω της η υπερβολής αναδείχτηκαν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα».
Το spot κατάφερε να βγάλει από τον αντιπολιτευτικό του λήθαργο, όλο τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου, ότι θα αποτελέσει την αφετηρία μιας συνολικής αντεπίθεσης.

Ο θάνατος του παλιού
Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την οργή τους για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την Προανακριτική και να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Στελέχη της Κουμουνδούρου επαναλαμβάνουν τα λόγια του Α. Τσίπρα για «πρακτόρικες και μαφιόζικες πρακτικές» για να τονίζουν ότι πρόκειται για σχέδιο από τον κ. Μητσοτάκη.
«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», λένε και υπενθυμίζουν τη ρήση του Ιταλού Κομμουνιστή Αντόνιο Γκράμσι «το παλιό πεθαίνει, το νέο παλεύει να γεννηθεί, είναι η εποχή των τεράτων».
Όπως υποστηρίζουν στόχος των «Τεράτων του Συστήματος» είναι να εξοντώσουν το νέο που παλεύει να γεννηθεί και εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρήσουν την πολιτική και οικονομική τους ηγεμονία.

Συσπείρωση
Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τις συνομιλίες μεταξύ των Ν. Παππά και του επιχειρηματία Μιωνή, μπορεί να έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολη θέση, αλλά η Κουμουνδούρου έχει μια άλλη προσέγγιση.
Το μήνυμα που εκπέμπουν είναι ότι οι απειλές για Ειδικά Δικαστήρια, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να συσπειρώσουν την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντισε να στείλει ένα πολύ καθαρό μήνυμα από το Μεσολόγγι, λέγοντας ότι στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να απομακρύνει την ατζέντα από τα θέματα της οικονομίας.
«Σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά τη ζωή, το αύριο, την προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων θα κληθεί να δώσει απαντήσεις», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας.

Ειδικό Δικαστήριο
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο «πόλεμος» μόλις άρχισε και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εξελίξεις που δρομολογούνται είναι πυκνές, χωρίς να αποκλείεται όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το σενάριο για Ειδικό Δικαστήριο.
Όπως υποστηρίζουν η κυβέρνηση στήνει και πάλι σκηνικό όμοιο με αυτό του 1989, που έχουν σχέση με υποκλοπές και χρηματισμούς πολιτικών τους αντιπάλων με στόχο την εξόντωσή τους.
Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό ετοιμάζεται να πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του να κάνουν λόγο για ένα καθαρά εχθρικό περιβάλλον που αποτυπώνεται στο πως λειτουργεί το μιντιακό κατεστημένο.

Ηθικό πλεονέκτημα
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης και δεν κρύβουν, ότι εάν χρειαστεί θα ρίξουν και αυτοί στη μάχη τα κρυφά «χαρτιά» που έχουν στη διάθεσή τους.
Υπενθυμίζουν μάλιστα το έγγραφο που κατέθεσε στην Προανακριτική ο Σπ. Λάππας και το οποίο «δείχνει» μίζα 2,6 εκ. ευρώ στον Παπασταύρου, ενώ αναφέρεται και το όνομα του Αντώνη Σαμαρά.
«Έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα», τονίζουν και επικρίνουν τα στελέχη της Ν.Δ.  στην προανακριτική για τη στάση που τηρούν στο όλο θέμα.

Εκλογές;
Άλλα στελέχη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η στόχευση του κ. Μητσοτάκη να είναι οι εκλογές ακόμη και μέσα στο φθινόπωρο, λόγω των αρνητικών εξελίξεων στο μέτωπο της οικονομίας.
Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν είναι ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να πολώσει την κατάσταση, να κρατήσει αιχμάλωτο τον ΣΥΡΙΖΑ αφαιρώντας του το ηθικό πλεονέκτημα για να στήσει κάλπες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ