Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

“Συντονισμός προσπαθειών Πολιτείας και Εκκλησίας”, της Ζωής Ράπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Ζ. Ράπτη, Υφυπουργού Υγείας και Βουλευτή Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών

Την Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου στάλθηκε ένα  θετικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, όταν η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου συνδυάστηκε με την ιστορικής σημασίας επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε στην Ιερά Σύνοδο και αυτή η ομιλία επισφράγισε την άριστη συνεργασία Εκκλησίας και κράτους αλλά και έδωσε τον τόνο της ένωσης των δυνάμεων στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας της covid-19.
Όπως επισημάνθηκε και στην επίσημη ενημέρωση για αυτή την σημαντική συνάντηση «κοινή διαπίστωση του Πρωθυπουργού και του Μακαριωτάτου αποτέλεσε η ανάγκη να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή και επιμονή στη γενική προσπάθεια για τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Αναγνωρίσθηκε επίσης η σημασία της πιστής τήρησης των μέτρων πρόληψης και προστασίας κατά του κορωνοϊού. Πολιτεία και Εκκλησία της Ελλάδος, πάντα στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων και αρμοδιοτήτων τους, αντιμετωπίζουν όχι μόνο την πανδημία, αλλά και όσους την εργαλειοποιούν, αναζητώντας ή ακόμη και υποδαυλίζοντας εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας».

Με αυτό τον τρόπο, η Πολιτεία μαζί με την Εκκλησία της Ελλάδος δείχνουν τον μόνο δρόμο που είναι ανοιχτός για να ακολουθήσουμε μέχρι το ξεπέρασμα της πανδημίας: εκείνον του εμβολιασμού αλλά και της ανάγκης να εφαρμοστούν σωστά οι κανόνες που έχουν θεσμοθετηθεί – όπως για παράδειγμα αυτός της επίδειξης αρνητικού rapid test των ανεμβολίαστων πιστών για την είσοδό τους στους ιερούς ναούς. Είναι καθήκον όλων μας η προστασία της υγείας μας αλλά και των συμπολιτών μας.

Αυτού του είδους οι συναντήσεις και η ειλικρινής συνεννόηση και συντονισμός δυνάμεων μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει για την ελληνική κοινωνία.

Η χώρα έχει ανάγκη από ψύχραιμες και συνετές φωνές, που θα απευθύνονται στους πολίτες με ειλικρίνεια και μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό. Και αυτό ισχύει απόλυτα στην περίπτωση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ