Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συνεργασία φορέων στη Δυτική Αθήνα για τον αθλητισμό

Δημοσιεύθηκε

στις


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής, στο Περιστέρι, για τον αθλητισμό στη Δυτική Αθήνα. Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, κ. Σπύρος Τζόκας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Ιούλιος Συναδινός, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού κ. Σπύρος Πάντζας, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων της Δυτικής Αθήνας
 Η σύσκεψη εγκαινίασε μια νέα περίοδο συνεργασίας των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης -τόσο μεταξύ τους, όσο και με το Υπουργείο- αφού διαπιστώθηκε μεγάλο έλλειμμα σε αυτόν τον τομέα κατά το παρελθόν.
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού διαβεβαίωσε την πολιτική βούληση της νέας κυβέρνησης να αναστρέψει αυτήν την παγιωμένη κατάσταση και να συμβάλλει τόσο στη συνεργασία, όσο και στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια σε σχέση με τα αθλητικά ζητήματα στην περιοχή.
Τα ζητήματα που τέθηκαν στη σύσκεψη αφορούν στις επισκευές και αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων, την επίλυση χρονιζόντων γραφειοκρατικών προβλημάτων που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών αθλητισμού, αλλά και τα νέα προγράμματα που προγραμματίζεται να θεσπιστούν και πρόκειται να διευκολύνουν τον σωματειακό και ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Τέλος, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην διευκόλυνση άθλησης του πληθυσμού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς μέσα από στοχευμένα προγράμματα.
Όλα τα ζητήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας για τη συγκρότηση του πενταετούς προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και της πολιτικής της νέας πολιτικής διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ