Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο – Αναλυτικά τα θέματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Τετάρτη, 2-9-2020 και ώρα 15:30.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr.

Οι αποφάσεις της συγκεκριμένης συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής
σύνδεσμο: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=36513:15i-synedriasi-p-s-2020&catid=123&Itemid=98

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας για την εκπόνηση της μελέτης: «Εκπόνηση Τεχνογεωλογικής Μελέτης κατολισθητικών φαινομένων, στη Νήσο Σαλαμίνας (περιοχή Πόρτο Φίνο, Κακή Βίγλα κλπ)»,συνολικού προϋπολογισμού 165.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Συνεισηγήτριεςη Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη και η ΕντεταλμένηΠεριφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

2. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΧΛΟΗΣ» του Δήμου Αίγινας. (Συνεισηγήτριεςη Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

3. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΝΙΤΟΧΩΡΙ ΚΥΘΗΡΩΝ» του Δήμου Κυθήρων. (Συνεισηγήτριεςη Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης για το έργο με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις διαφόρων οδών του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης». (Συνεισηγήτριεςη Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Νάνου και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

5. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Ιωνίας για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ της ΟΔΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ» του Δήμου Νέας Ιωνίας.
(Συνεισηγήτριεςη Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κεφαλογιάννη και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

6. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηρακλείου για το έργο με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΛΑΠΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ ΣΤΟ Ο.Τ.238Γ». (Συνεισηγήτριεςη Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κεφαλογιάννη και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

7. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της
προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαϊδαρίου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ» του Δήμου Χαϊδαρίου. (Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Λεωτσάκος και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

8. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου για το έργο με τίτλο «Εργασίες άρσης καταπτώσεων πρανών περιοχής Βελανιδιάς». (Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

9. Καθορισμός αμοιβής δικηγορικής εταιρείας για το δικαστικό χειρισμό υποθέσεων της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα και απαιτούν εξειδικευμένη νομική γνώση και εμπειρία, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 1568/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

10. Καθορισμός αμοιβής δικηγορικής εταιρείας για το δικαστικό χειρισμό υποθέσεων της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα και απαιτούν εξειδικευμένη νομική γνώση και εμπειρία, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 1573/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

11. Τροποποίηση των υπ’ αριθμ.102/2020(ο.ε.) και 160/2020 αποφάσεωντου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σε ό,τι αφορά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το μήνα Αύγουστο 2020. (Συνεισηγητές η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χ. Ράσσιας (Ρώμας))

12. Ενημέρωση σχετικά με την κατάργηση τηςκυριακάτικης αργίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

13. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση που διοργανώνει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) με θέμα «Η συμβολική λειτουργία της Ακρόπολης των Αθηνών στον σύγχρονο Δυτικό Πολιτισμό». (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Βιδάλη)

14. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2020 για σκάφη τύπου BUG, που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Βουρκαρίου Σαλαμίνας. (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Μ. Βάρσου)

15. Έγκριση σκοπιμότητας, σύναψης και όρων σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης
Πολιτισμικής Ανάπτυξης με τίτλο: «Για την ενοποίηση, τον εμπλουτισμό και την ανάδειξη του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας", μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, της Εταιρείας Τεχνόπολις- Γκάζι Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Προστασίας και ανάδειξης Βιομηχανικού-Αρχαιολογικού Πάρκου Αθηνών και της Ανάπλασης Αθήνα Α.Ε., προϋπολογισμού 14.991.100,00 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%). (Συνεισηγητές η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

16. Έγκριση σκοπιμότητας, σύναψης και όρων σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης με τίτλο: «Αποκατάσταση για πολιτιστικές χρήσεις των διατηρητέων κτιρίων των οικισμών εργατικών κατοικιών του τ. ΟΕΚ, Ελευσίνα IV και Ελευσίνα V στα Ο.Τ. 41Α (Κτίρια ΙΡΙΣ 1 & 2) & Ο.Τ. 41Γ(Καμινάδα), μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ελευσίνας, του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). (Συνεισηγητές ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

17. Συγκρότηση επιτροπής της παρ. 3 άρθρου 33 του Ν.2971/2001 (ΦΕΚ 285/Α΄/19-12- 2001) «τεκμήριο ωφέλειας ιδιοκτητών απαλλοτριωμένων ακινήτων» και ειδικά για το έργο: «Βελτίωση χάραξης και Διαπλάτυνσης της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών στο τμήμα Μάνδρας – Οινόης από χ.θ. 0+000,00 έως χ.θ. 9+854,05», προϋπολογισμού 16.653.200,01 € (με Φ.Π.Α.) αναδόχου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.». (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)

18. Έγκρισητης συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στο εταιρικό σχήμα για την υποβολή της πρότασης για το έργο HEART – HEAlthier Cities by Implementing Advanced urban Blue-Green-based Regenerative Technologies: the HEART approach (HEART – Υγιέστερες Πόλεις διαμέσου της εφαρμογής εξελιγμένων, αστικών, μπλε – πράσινων τεχνολογιών για την αναζωογόνηση: η προσέγγιση HEART) στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

19. Έγκριση υποβολής πρότασης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο: UIA – URBAN INNOVATIVE ACTIONS (UIA – Αστικές Καινοτόμες Δράσεις), με το έργο με τίτλο «URBAN ARCH – Αn urban journey through Cultural Heritage Protection with emphasis on circular economy for European Sustainable Development and Growth» («Αστικές Καινοτόμες Δράσεις– Αστική Αψίδα: Ένα αστικό ταξίδι μέσω της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομίας με έμφαση στην κυκλική οικονομία για την Ευρωπαϊκή Βιώσιμη ανάπτυξη». (Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)

20. Έγκριση της συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στο εταιρικό σχήμα για την υποβολή της πρότασης για το έργο CRADLE – Collaborative Resilience Addressing Disasters in Lasting Emergencies (CRADLE – Συνεργατική Ανθεκτικότητα για την Αντιμετώπιση Διαρκών Έκτακτων Αναγκών) στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

21. Έγκριση λήψης μέτρων σήμανσης και εξασφάλισης κυκλοφορίας σύμφωνα με τη μελέτη: «Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων επί της οδού Λ.Σπάτων», στο πλαίσιο κατασκευής του έργου: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (2017). (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

22. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στα πλαίσια του έργου «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Περιφέρειας Αττικής ( Πρώην ΔΕΣΕ)». (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

23. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Μονάδας έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων της εταιρίας ELPEN Α.Ε. στο Επιχειρηματικό Πάρκο Κερατέας, στο Δήμο Λαυρεωτικής, Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, Περιφέρειας Αττικής. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

24. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά στην τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της μονάδας παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων της εταιρίας “DEMO AΒΕE”, η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη στο 21ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στην Δημοτική Ενότητα Κρυονερίου, του Δήμου Διονύσου, Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, Περιφέρειας Αττικής. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

25. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) υφιστάμενου Κομβικού Σταθμού Κινητής Τηλεφωνίας (Κ.Σ.Κ.Τ.) της VODAFONE με κωδική ονομασία θέσης «ΣΦΕΝΔΑΛΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ 1000015», στη θέση «Σφενδάλη», του Δήμου Ωρωπού, της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής. (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

26. Αντικατάσταση Περιφερειακής Συμβούλου ως μέλους σε Κοινές Επιτροπές Παρακολούθησης Προγραμματικών Συμβάσεων Περιφέρειας Αττικής. (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)

27. Αντικατάσταση Περιφερειακής Συμβούλου ως μέλους επιτροπής ελέγχου του άρθρου 3
παρ. 2 του Ν.2734/1999. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βαθιώτης)

28. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης απονομής βραβείου σε μαθητή του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ