Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συνάντηση με Φλαμπουράρη για το Ελληνικό

Δημοσιεύθηκε

στις


Συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, πραγματοποίησαν μέλη της επιτροπής αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.
Κατά τη συνάντηση αυτή τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν τον Υπουργό ότι η προτιθέμενη πώληση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, συμπεριλαμβανομένων – των εγκαταστάσεων Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας, χερσόνησος Αγ. Κοσμά, παραλία Ελληνικού και Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας – είναι παράνομη, καταχρηστική και πολύ επιζήμια για το περιβάλλον, για τους εξής λόγους:
Παραβιάζονται βασικές αρχές του πρωτογενούς δικαίου της Ε.Ε. (άρθρο 107 και υπόλοιπων της ΣΛΕΕ) ανταγωνισμού, ενισχύσεων και διαφάνειας.
Παραβιάζεται η διεθνής σύμβαση του Aarchus σχετικά με την Πρόσβαση σε Πληροφορίες, τη Συμμετοχή του κοινού στη Λήψη Αποφάσεων και την Πρόσβαση στη δικαιοσύνη για Περιβαλλοντικά θέματα,
Παραβιάζεται η οδηγία 2001/42/ΕΚ κατά την έκδοση του Νόμου 4062/2012 («αξιοποίησης» του Ελληνικού): Ο εν λόγω νόμος επιφέρει μεγάλες πολεοδομικές, χωροταξικές και περιβαλλοντικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν ακολουθήθηκε, ως οφειλόταν, η διαδικασία της παραπάνω Οδηγίας. Δηλαδή, διαβούλευση με το ενδιαφερόμενο κοινό (τους πολίτες της Αθήνας), εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και συνεκτίμηση των αποτελεσμάτων αυτών πριν τη λήψη των αποφάσεων.
Ο υπουργός, αφού άκουσε με προσοχή τις απόψεις της επιτροπής και έλαβε στοιχεία για τα παραπάνω υποσχέθηκε ότι τα στοιχεία αυτά θα μελετηθούν και ληφθούν υπόψη.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’ Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ