Ελάτε στην παρέα μας

ΚΕΔΕ

Συνάντηση ΚΕΔΕ -ΥΠΕΣ: Στο τραπέζι κινητικότητα, «Αντώνης Τρίτσης», ΕΣΠΑ, αρμοδιότητες, ΕΝΦΙΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται να συναντηθεί το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρική Ένωσης Δήμων αποφασίσθηκε ότι:

  • Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Θα πρέπει να δούμε εκ νέου το όλο πρόγραμμα, αφού η έλλειψη πλαφόν αλλά και συγκεκριμένης στόχευσης σε κάποιες προσκλήσεις, έχει ήδη δημιουργήσει ζητήματα. Με τον επανασχεδιασμό, θα πρέπει να διασφαλίσουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των Δήμων.

  • Νέο ΕΣΠΑ – Ταμείο Ανάκαμψης

Ετοιμάζουμε υπόμνημα προς τους αρμόδιους Υπουργούς και προς τον Πρωθυπουργό με τις απόψεις μας για τον αυτοτελή ρόλο διαχείρισης που θα πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  • Κινητικότητα

Δυστυχώς δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις της ΚΕΔΕ. Τα έντονα παράπονα από πολλούς Δήμους της χώρας είναι πλέον καθημερινά, αφού κυριολεκτικά έχουν αποψιλωθεί από υπαλλήλους και αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους.

Η ΚΕΔΕ επαναφέρει τις προτάσεις της για την απαίτηση της «σύμφωνης γνώμης του Δημάρχου».

  • Αρμοδιότητες

Σε συνέχεια των αποφάσεων που πήραμε στις συνεδριακές διασκέψεις, θα επιμείνουμε στο ξεκαθάρισμα, τους πόρους και το προσωπικό για τις νέες αρμοδιότητες.

Έπεται ο νέος κώδικας για την Αυτοδιοίκηση και ο νέος εκλογικός νόμος.

  • Είσπραξη νέου φόρου Ακίνητης Περιουσίας από τους Δήμους

Η πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από τη diaNEOsis για την απευθείας απόδοση μέρους του ΕΝΦΙΑ έχει ενδιαφέρον, όμως θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στις 20/1 παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ. Πηγή: aftodioikisi.gr

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ