Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Συμφωνία Ελλάδας – Ιαπωνίας: Σύναψη Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Τόκιο βρέθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Την ώθηση των επενδύσεων και των οικονομικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας επιδιώκει η επί της αρχής συμφωνία της κυβέρνησης με την κυβέρνηση της Ιαπωνίας να προχωρήσουν στη σύναψη Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (ΣΑΔΦ) Ελλάδας – Ιαπωνίας.

 

Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι των δύο κρατών, η Σύμβαση αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε φορολογικά θέματα, για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας αναφορικά με τους φόρους επί του εισοδήματος, χωρίς να δημιουργούνται ευκαιρίες για μη επιβολή φορολογίας ή για μειωμένη φορολογία μέσω φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής.

 

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων εσωτερικών διαδικασιών από τις Κυβερνήσεις των δύο κρατών. Στη συνέχεια, θα τεθεί σε ισχύ μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εθνικών διαδικασιών σε κάθε χώρα.

 

«Το Υπουργείο Οικονομικών, μέσα σε ένα σύνθετο διεθνές περιβάλλον στο οποίο ανακύπτουν προβλήματα και εγείρονται νέες προκλήσεις από τη συνεχώς αυξανόμενη οικονομική αλληλεξάρτηση ανάμεσα σε χώρες με διαφορετικά οικονομικά συστήματα ή και διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, συνεχίζει να διευρύνει και να επικαιροποιεί το υφιστάμενο δίκτυο των διεθνών αυτών Συμβάσεων, με το βλέμμα στραμμένο στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια μέσω της εμβάθυνσης των οικονομικών σχέσεων των χωρών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ