Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Συμπολιτεία: Όχι άλλο αλάτι!

Δημοσιεύθηκε

στις


Προτάσεις κατέθεσε η δημοτική παρατάξη Πεντέλης “Συμπολιτεία” για εναλλακτικές μορφές υλικών πιο φιλικών στο περιβάλλον για την αντιμετώπιση του παγετού με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της φετινής πρόταση της διοίκησης για αγορά αλατιού ύψους 71.000 ευρώ!

Στη συνεδρίαση η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου Γεωργίας Μητροπούλου, έθεσε το ζήτημα της προστασίας της πόλης από τον παγετό στη βάση της χρήσης άλλων υλικών πιο φιλικών στο περιβάλλον, που δεν προκαλούν τόσες μεγάλες φθορές, όπως αποδεδειγμένα προκαλεί το αλάτι, στο οδόστρωμα και στα πεζοδρόμια της πόλης. Στην τοποθέτησή της η κα Γεωργία Μητροπούλου, ανέφερε ότι η μέθοδος αντιμετώπισης του παγετού με αλάτι, είναι ξεπερασμένη. Σημείωσε ότι στην πόλη μας γίνεται κατάχρηση, η οποία έχει αρνητικές επιπτώσεις στις υποδομές της πόλης, στα αυτοκίνητα και κυρίως στη χλωρίδα και πανίδα του Πεντελικού και της περιοχής συνολικότερα.
Μάλιστα πρότεινε ο Δήμος να στραφεί σε άλλες μορφές υλικών για την αντιμετώπιση του παγετού, όπως το θαλασσινό νερό, ή το νερό μαζί με αλάτι, η άμμος κλπ. Σημείωσε δε ότι σε άλλα κράτη με χειρότερες συνθήκες παγετού από την Ελλάδα, έχει ήδη απαγορευθεί η χρήση αλατιού.
“Η απάντηση της διοίκησης είναι ότι θα εξετάσει το θέμα και θα προσπαθήσει φέτος να κάνει χρήση τέτοιων υλικών…Αναμένουμε τα αποτελέσματα…» τονίζει η παράταξη του κ. Μανώλη Γραφάκου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ