Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Συμμαχίες και όραμα για την επόμενη μέρα” – Άρθρο του Κώστα Ζαχαριάδη στον Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάνει εντελώς το βηματισμό της αλλά και την επαφή της με την κοινωνία. Κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, δεν αντιλαμβάνεται τις προτάσεις της αντιπολίτευσης στο Kοινοβούλιο, το οποίο έχει απαξιώσει πλήρως, ενώ μέσα στο καθημερινό βέρντιγκο της οδηγείται σε αποφάσεις που αναπαράγουν τα αδιέξοδα, βυθίζουν την οικονομία, προκαλούν αστάθεια και κατάθλιψη στη κοινωνία.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα τρίτο lockdown πριν καλά καλά ολοκληρωθεί το δεύτερο. Μια ακόμη ευρωπαϊκή «πρωτιά», μια ακόμη πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία για την κυβέρνηση, που ανοιγοκλείνει σαν φυσαρμόνικα τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Όσο για την εστίαση, βλέπουμε την απόλυτη αδιαφορία και εγκατάλειψη. το μόνο ενδιαφέρον της κυβέρνησης είναι ότι έχει τον κατάλληλο άνθρωπο για να μαζέψει τα κλειδιά όσων επιχειρηματιών δεν τα βγάλουν πέρα. Η ερώτηση «και τι διαφορετικό θα έκανε μια άλλη κυβέρνηση στη θέση της;» είναι πλαστή, μια «άλλη» κυβέρνηση θα είχε «άλλο» σχεδιασμό, άλλες προσλαμβάνουσες, άλλη δράση υπέρ των αδυνάτων.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Πρωθυπουργός συμμετείχε σε γλέντι σε σπίτι βουλευτή της ΝΔ στην Ικαρία, αγνοώντας επιδεικτικά τα μέτρα, συμπεριφερόμενος ως μονάρχης που δέχεται τις επιδαψιλεύσεις της αυλής του. Οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με την κυβέρνηση πελαγομένη να προσπαθεί να φιμώσει τα ΜΜΕ για να μην δείξουν τις φωτογραφίες. Απίστευτη λογοκρισία για ευρωπαϊκή χώρα. Ντροπιαστική εικόνα για την εκτός social media ενημέρωση.

Ανάλογες και οι «οδηγίες» προς τη δημόσια τηλεόραση, με προτροπές προς τους παραγωγούς να μην παίζουν φωτογραφίες και βίντεο από την Ικαρία, αλλά ούτε και πλάνα του κ. Λιγνάδη με άλλους. Αλήθεια, κε Πρωθυπουργέ, ποιοι είναι αυτοί οι «άλλοι» που ξαφνικά δεν έπρεπε να παίζουν δίπλα στον κ. Λιγνάδη; Τον οποίο επίμονα, επί πολλές εβδομάδες κάλυπτε η κα Μενδώνη; Κυνισμός, υποκρισία, ιδιοτέλεια! Το μείγμα της κυβέρνησης των «αρίστων».

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, η συνεργασία για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής εναλλακτικής λύσης είναι αναγκαία. Οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχουν μεγάλες ευθύνες. Τις ευθύνες της ανάταξης της χώρας.

Η μάχη μας δεν είναι μόνο μάχη ιδεών μεταξύ Δεξιάς και Προοδευτικής παράταξης, είναι και μάχη- κυρίως- πολιτικού και κοινωνικού αποτελέσματος για την Ελλάδα και τους πολίτες της. Είναι μια μάχη αισιοδοξίας απέναντι στα αδιέξοδα που συσσωρεύει η κυβέρνηση της Νεα Δημοκρατίας. Είναι κατ’ ουσίαν μια μάχη για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων απέναντι σε μια κυβέρνηση που πιστεύει ότι όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με αυταρχισμό και υπερ- συντηρητική προπαγάνδα. Είναι μια μάχη εναντίον μιας νεοδεξιάς που έχει κάνει ιδεολογία της και στόχο της να πάρει τη ρεβάνς από τη μεταπολίτευση και το εμπεδωμένο δημοκρατικό κεκτημένο.

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι βουλευτής Βορείου τομέα Αθηνών, τομεάρχης Εσωτερικών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ