Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Συμβούλιο Υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε.: Πρόταση για μηχανισμό στήριξης για την αντιμετώπιση της κρίσης από τον Β. Κικίλια

Δημοσιεύθηκε

στις

O Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε., το οποίο διοργάνωσε η γαλλική Προεδρία στην πόλη Ντιζόν. 

Στην παρέμβαση του, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα, αξιοποιώντας τα μαθήματα που έλαβε κατά την κρίση της πανδημίας. 

 Ο Υπουργός επισήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της κρίσης και τις επιπτώσεις της στον Τουρισμό, αλλά και στη δυνατότητα στήριξης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους. 

 

 

Η πρότασή του έτυχε αποδοχής από τους ομολόγους του Ισπανίας και Ιταλίας και κάλεσαν την Ε.Ε. να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. 

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα απασχόλησης των Ουκρανών προσφύγων στον τομέα του Τουρισμού, για αυτούς που τελικά θα παραμείνουν για μακρύ χρονικό διάστημα σε κράτη-μέλη της Ε.Ε.. 

 

 

 Στη λήξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου, o Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton, επιδοκίμασε την πρόταση του Έλληνα Υπουργού για την αντιμετώπιση της κρίσης και το ρόλο του τουριστικού κλάδου σε αυτό και είπε ότι η Επιτροπή θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ