Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Συγκρούσεις”, της Μαριάνθης Δ. Καφετζή – Ραυτοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Αντιπροέδρου Ε.Ο.Κ.–Ζάππειο Μέγαρο, Οικονομολόγου, ΜΒΑ και Πολιτευτή ΝΔ, Βορείου Τομέα Β1 Αθηνών

Η Κρήτη χορεύει στους ρυθμούς του εγκέλαδου το τελευταίο χρονικό διάστημα. Με τον πιο πρόσφατο σεισμό να φτάνει τα 6,3 ρίχτερ, 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου Κρήτης, κάνοντας τους κατοίκους της Κρήτης να καρδιοχτυπήσουν.

Οι ειδικοί εξηγούν το φαινόμενο λέγοντας ότι  η Κρήτη έχει την κακή τύχη να βρίσκεται ακριβώς στο σημείο σύγκρουσης των δύο κολοσσιαίων πλακών της Αφρικανικής και της Ευρασιατικής.

Σε σύγκρουση όμως βρίσκεται και ολόκληρος ο πλανήτης. Τη στιγμή που οι προσπάθειες εντείνονται προκειμένου να αφήσουμε πίσω την πανδημία, το γερμανικό υπουργείο Υγείας δηλώνει ότι το ποσοστό εμβολιασμένων στις εντατικές αυξάνεται λόγω εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς και του υψηλότερου αριθμού εμβολιασμένων. Το ποσοστό εμβολιασμένων που νοσηλεύθηκαν στις ΜΕΘ Γερμανίας από τα μέσα Αυγούστου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου έφθασαν στο 10%, ενώ στο διάστημα από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό κυμαινόταν μόλις στο 1,84%. Γεγονός το οποίο προκαλεί προβληματισμό. Σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού υπάρχει και στην χώρα μας με λογική συνέπεια την ανησυχία για περαιτέρω αύξηση αυτών λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο συγχρωτισμό σε εσωτερικούς χώρους. Η δε σύγκρουση μεταξύ αντιεμβολιαστών και υπέρμαχων των εμβολίων εντείνεται. Η αντιεμβολιαστική μανία φτάνει στο σημείο να παρασύρει γενικότερα τον εμβολιασμό του πληθυσμού της χώρας, καθώς παρατηρείται μείωση των εμβολιασμένων παιδιών για ασθένειες ακόμα και θανατηφόρες, που είχαν ουσιαστικά εξαφανιστεί για αρκετά χρόνια, όπως η ιλαρά. Ευχή μας σ’ αυτό το σημείο, ο κόσμος να πάψει να επηρεάζεται από οποιαδήποτε μη επιστημονική πληροφορία, εύκολα πια μεταδιδόμενη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε σύγκρουση με όλα τα δυσοίωνα βρίσκονται και τα ευοίωνα, όπως η επένδυση στη Θεσσαλονίκη των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer που θα απασχολήσει πάνω από 700 ανθρώπους. Η Ελλάδα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια να είναι ανοιχτή στους ξένους επενδυτές, με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με ένα επενδυτικό περιβάλλον το οποίο προσελκύει ξένες επενδύσεις.

Οι κόντρες και οι συγκρούσεις εκμηδενίστηκαν μπροστά στο πρόβλημα υγείας της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ, με τους Ανδρέα Λοβέρδο, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Καστανίδη να σημειώνουν ότι την δεδομένη στιγμή, προέχει η υγεία της Φώφης Γεννηματά και στους συνομιλητές τους τονίζουν ότι δεν είναι η στιγμή για προεκλογικού τύπου ομιλίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, ο Τσίπρας επικοινώνησε μαζί της για να της ευχηθεί να ξεπεράσει τη δοκιμασία, ενώ Κουτσούμπας και Βαρουφάκης έκαναν δηλώσεις συμπαράστασης. Τουλάχιστον σε τέτοιες δύσκολες και ανθρώπινες στιγμές εμφανίζεται το λεγόμενο πολιτικό ήθος. Η ίδια δήλωσε ότι αποσύρεται από την διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής. Κι εκεί ξεκινούν νέες στρατηγικές των υποψηφίων, ενώ στο παρασκήνιο συζητείται το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες υποψηφιότητες. Όλη η Ελλάδα εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στη Φώφη Γεννηματά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ