Ελάτε στην παρέα μας

Ελληνικού - Αργυρούπολης

Συγκοινωνιακή «ανάσα» στην Αργυρούπολη

Δημοσιεύθηκε

στις


H λειτουργία της γραμμής «165», που θα ξεκινάει από τον Αγ. Τρύφωνα, θα διέρχεται από όλη την Λεωφ. Κύπρου και θα καταλήγει στο κέντρο της Αθήνας συμφωνήθηκε σε συνάντηση του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου  με τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ Γρηγόρη Δημητριάδη. Είχαν προηγηθεί υπογραφές διαμαρτυρίες από κατοίκους, διαβήματα και παρέμβαση  του Δημάρχου προς το Υπουργείο και τον ΟΑΣΑ για το θέμα της κατάργησης του τερματισμού στην Αθήνα λεωφορειακών γραμμών του Δήμου. Η δημοτική αρχή σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως “κληρονόμησε αρχές Σεπτεμβρίου 2014 την απόφαση να καταργηθούν τα λεωφορεία για το κέντρο και από την πρώτη μέρα άρχισε ένα μαραθώνιο συζητήσεων για να μεταπείσει τους αρμόδιους για την αναγκαιότητα επαναφοράς της γραμμής. Κάτι που το πέτυχε τελικά!
Έτσι, παράλληλα με την λειτουργία και της 1ης Γραμμής της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ολοκληρώνεται, στην παρούσα φάση, μια επίμονη και δύσκολη προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής, σε 4 μόλις μήνες θητείας της, που έχει για πρωταρχικό της στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και διευκόλυνση μετακίνησης των δημοτών και κατοίκων, εντός και εκτός δήμου με την σύνδεση ξανά του Δήμου με το Κέντρο της Αθήνας».

Δήλωση δημάρχου
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε σχετικά: «Οι δημότες μας το ζήτησαν, εμείς το υλοποιήσαμε. Χωρίς ανέξοδες διαμαρτυρίες, συνθήματα, ντουντούκες και δήθεν μάζεμα υπογραφών για το θεαθήναι. Αντίθετα, με πρόγραμμα, στόχους, σοβαρή δουλειά, καθώς και συνεχείς, επίμονες και δραστικές παρεμβάσεις μας στους αρμόδιους φορείς, όταν και όπου πρέπει, εξασφαλίζουμε τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών μας. Φυσικά όλοι διεκδικούμε αυτονόητα καλύτερες συγκοινωνίες και εδώ και 4 μήνες παλεύουμε ως νέα δημοτική αρχή γι αυτό.
Με την Δημοτική Συγκοινωνία που αρχίζει στις 19 Ιανουαρίου και με την γραμμή Αργυρούπολη –Σύνταγμα δίνουμε μια μεγάλη ανάσα στις μετακινήσεις των δημοτών μας αφού στήνουμε ένα δίκτυο μετακινήσεων εντός της πόλης μας εξ αρχής.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ