Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

“Στη σέντρα” όσοι καταψήφισαν να πάρει ο Δήμος Μεταμόρφωσης 730.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πώς η ανακοίνωση της παράταξης του δημάρχου Σ. Σαραούδα προκάλεσε γαϊτανάκι αντιδράσεων

Τις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης της Μεταμόρφωσης απασχόλησε η επιλογή παρατάξεων της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων να καταψηφίσουν τα θέματα που αφορούσαν σε χρηματοδοτήσεις του δήμου από την Περιφέρεια Αττικής ύψους 730.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα, καθώς η δημοτική αρχή δεν έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα να εξαρτάται από τις …ορέξεις της αντιπολίτευσης.

 

Διοίκηση: “Ο λαός ξέρει ποιος δουλεύει για τη Μεταμόρφωση και ποιος τους «δουλεύει»”

Όλα ξεκίνησαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όταν ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας διαπίστωσε μετά τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων πως θα καταψηφίσουν τα συγκεκριμένα θέματα και τόνισε πως θα εκδώσει ανακοίνωση για να γνωρίσουν οι πολίτες ποιοι δεν θέλουν να έρχονται χρήματα στην πόλη για να γίνονται έργα.
Αυτό και έκανε. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του δημάρχου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένες δημοτικές παρατάξεις και συνήθεις «ανεξάρτητοι» δημοτικοί σύμβουλοι προσπάθησαν να σταματήσουν με την αρνητική ψήφο τους χρηματοδοτήσεις ύψους 730.000 Ευρώ της Περιφέρειας Αττικής για:
(α) την προσθήκη δύο ορόφων πάνω από τα τοπικά ιατρεία του Δήμου Μεταμόρφωσης, ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε να γίνουν Κέντρο Υγείας και
(β) την προσθήκη ενός ορόφου πάνω από τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων βρεφών, όπως γίνεται στον βρεφονηπιακό σταθμό της Καναπίτσας.
Ο λόγος;
Δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να αντιπαραθέσουν απέναντι στα εκατομμύρια των χρηματοδοτήσεων και το αναμφισβήτητο έργο μας. Αυτό φοβούνται, αυτό τους ενοχλεί. Σε αυτό προσπαθούν να βάλουν φρένο.
Ποιοι καταψήφισαν:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΏΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ:
– Η δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» (επικεφαλής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ).
– Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΚΝΑΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ:
– Οι δημοτικές παρατάξεις «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» (επικεφαλής: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ και «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» (επικεφαλής: ΣΑΒΒΑΣ ΝΑΝΟΣ).
– Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΚΝΑΣ.

Το συμπέρασμα:
Σημειωτέον ότι θα μπορούσαν αν δεν ήθελαν να υπερψηφίσουν, να ψηφίσουν με υπευθυνότητα «λευκό» (όπως άλλοι έκαναν). Και να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη. Με χαρά μας άλλωστε, όταν η ευθύνη σχετίζεται με τόσο σημαντικά έργα υποδομής που και οι ίδιοι είχαν υπερψηφίσει στο παρελθόν.
Αλλά να ξέρουν ότι ο Λαός είναι σοφός και ξέρει ποιος δουλεύει για τη Μεταμόρφωση και ποιος τους «δουλεύει».
Και ότι εμείς, δεν πρόκειται για σταματήσουμε το έργο μας.
Γιατί εμείς δεν δουλεύουμε για τις εκλογές, δουλεύουμε για τη Μεταμόρφωση.”

 

Δ. Τσίκνας: “Η δημοκρατία στην Μεταμόρφωση δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και συνεχίζει!”

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης, κ. Δημήτρης Τσίκνας εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο χαρακτήρισε “επιθετική, προσβλητική και παραπλανητική” την παραπάνω ανακοίνωση και χαρακτηριστικά ανέφερε: “Τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας, κάποιοι προσπαθούν με ποικίλους τρόπους, να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων καθώς και των πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων, εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου του 2023.

 

 

Δυστυχώς πρωταγωνιστές τέτοιων ενεργειών αναδεικνύονται η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Σαραούδας.
Η επιθετική, προσβλητική και παραπλανητική ανακοίνωση της «Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση» σχετική με την ψήφο δημοτικών παρατάξεων και «συνήθων» δημοτικών συμβούλων σε συγκεκριμένα θέματα που απασχόλησαν την πόλη μας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι μία ευθεία επίθεση και προσβολή στην ελεύθερη βούληση και έκφραση των δημοκρατικά εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.
Τα θέματα που διαφωνήσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν απλά και συγκεκριμένα και αιτιολογηθήκαν απόλυτα από εμάς που τα καταψηφίσαμε.

Δεν τα «ρίξαμε» ούτε στον πόλεμο της Ουκρανίας, ούτε στην επιδημία του κορονοϊού, ούτε στην ελληνική γραφειοκρατία ή σε ότι άλλο επιχείρημα εσείς έχετε σκαρφιστεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για να δικαιολογήσετε την αναποτελεσματικότητά σας σε πολλά και κύρια προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας και απαιτούν άμεσες λύσεις.

Οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις, αφορούν μελέτες και όχι έργα -που σκοπίμως αποκρύπτετε στην ανακοίνωσή σας- οι οποίες δεν βρίσκονταν στο πρόγραμμα που κατέθεσε η παράταξη «Ελπίδα» το 2019 και για το οποίο ψηφίστηκε από τον λαό της Μεταμόρφωσης να εφαρμόσει.
Επίσης, το τεχνικό πρόγραμμα του 2023 που καταθέσατε, σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης το καταψήφισε.

 

Φ. Παπαδόπουλος: “Επιλογή εξοικονόμησης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τον δήμο μας”

Και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης, κ. Φώτης Παπαδόπουλος, απάντησε στην ανακοίνωση της παράταξης του δημάρχου τονίζοντας: “Με μία πρωτόγνωρη και ακραία αντιδημοκρατική ανακοίνωση, η Δημοτική Παράταξη “ΕΛΠΙΔΑ για τη Μεταμόρφωση” του Δημάρχου κ. Σαραούδα, καταφέρεται ευθέως κατά Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικών Συμβούλων, για την επιλογή τους να καταψηφίσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Φεβρουαρίου 2023, τις υπέρογκες δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (συνολικά 899.241,15 ευρώ), που αφορούν μελέτες για τα γνωστά “πανωσηκώματα” κτιρίων.

 

 

Προσωπικά, η επιλογή αυτή καταψήφισης, έρχεται σε συνέχεια της καταψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2023 και της μη επιλογής του Δημάρχου κ. Σαραούδα, να εκπονηθούν οι μελέτες αυτές από τα πολύπειρα και έγκριτα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς και από τους δύο κατηρτισμένους έμμισθους τεχνικούς συμβούλους του Δήμου, με πολύ λιγότερα συγκριτικά χρήματα!
Δηλαδή, μία επιλογή εξοικονόμησης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Είναι όμως φανερό, πως η αποπροσανατολιστική αυτή ανακοίνωση λειτουργεί ως αντιπερισπασμός προς κάθε κατεύθυνση, λόγω της δυσχερέστατης θέσης που περιήλθε η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Σαραούδας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, από το “πυρ ομαδόν” του συνόλου της Αντιπολίτευσης, για το περιβόητο “θέμα των καμερών” και του άμισθου επιστήθιου φίλου και εκλεκτού ειδικού συνεργάτη του, κ. Στρογγυλούδη.”

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ