Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Πυρά Σγουρού στη περιφερειακή αρχή

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε αδιέξοδο και σύγχυση τελεί η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και ενώ καλά καλά δεν έχει κλείσει τρεις μήνες θητείας, όπως επεσήμανε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο τέως Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός. Αφορμή για την τοποθέτηση του κ. Σγουρού στάθηκε η συζήτηση για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους (γ΄ τρίμηνο), εκεί όπου η νέα διοίκηση έκανε λόγο για υστέρηση των οικονομικών μεγεθών.
Ο κ. Σγουρός τόνισε ότι πρόκειται για μια μάταιη απόπειρα αποδόμησης της προσπάθειας που έγινε τα τρία προηγούμενα χρόνια, προκειμένου η νέα αρχή να καλύψει την αδυναμία υλοποίησης των προγραμματικών της εξαγγελιών.
«Εκτίθεστε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός και πρόσθεσε «Είδατε τι πάθατε με τον προϋπολογισμό του 2015 που τελικά ψηφίσατε τον δικό μας κατά 95 %. Είδατε τι πάθατε με το ΠΕΠ Αττικής που υποβάλλατε στην Επιτροπή το ίδιο σενάριο με άλλο περιτύλιγμα και το βαφτίσατε ριζική αλλαγή. Τα ίδια έχουμε και τώρα με την τριμηνιαία έκθεση. Βγαίνετε και μιλάτε για υστέρηση. Καταρχήν εσείς είστε ενάντια στον προϋπολογισμό που εμείς καταρτίσαμε. Η παράταξή σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον είχε καταψηφίσει ως ταξικό και μνημονιακό. Είναι δυνατόν να μας κατηγορείτε για υστέρηση σε έναν προϋπολογισμό που δεν συμμερίζεστε και που σε κάθε περίπτωση καταγγέλλετε;».
Ο κ. Σγουρός τόνισε ότι όποιος μιλά για υστέρηση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού ενός αυτοδιοικητικού φορέα, μάλλον δεν πρέπει να έχει ξανα-ασκήσει διοίκηση ποτέ του και έφερε ως παράδειγμα, την περίπτωση εκτέλεσης των έργων για τα οποία πρέπει να εγγράφονται οι αναγκαίες πιστώσεις, χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει ούτε πότε θα ολοκληρωθεί η δημοπράτησή τους, λόγω των προσφυγών και των δικαστικών εμπλοκών, ούτε τη ροή των πληρωμών.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ